lastminute zonvakantie

Nederlanders zoeken lastminute massaal de zon op

Ook van plan om lastminute een heerlijke zonvakantie te boeken? Dan ben je zeker niet de enige. Want de vakantieboekingen voor de zomer trekken fors aan. Door het wisselvallige weer met veel regen in ons land zoeken mensen alsnog lastminute snel de zon op.

Middellandse zee

Vorige week verkocht de reisbranche 9 procent meer pakketreizen dan in dezelfde week vorig jaar. Vooral naar stranden en badplaatsen aan de Middellandse Zee werd fors meer geboekt. Naar Spanje werden volgens reisbrancheorganisatie ANVR 27,5 procent meer vakanties verkocht, naar Italië 22,5 procent meer. Turkije noteerde vorige week een plus van 13 procent.

Over de gehele linie lopen de boekingen dit zomerseizoen wel nog zo’n 1,5 procent achter vergeleken met vorig jaar rond deze tijd. Maar volgens ANVR-directeur Frank Oostdam is de branche nu bezig aan een inhaalslag. ”Het lastminuteseizoen is losgebarsten.” Hij rekent erop dat het aantal boekingen dit seizoen uiteindelijk zelfs iets hoger uitkomt dan vorig jaar.

Griekenland

Inmiddels is ook de vraag naar vakanties in Griekenland weer aan het opkrabbelen. Vorige week werden er 7,5 procent meer reizen naar bijvoorbeeld Kreta, Kos en Rhodos geboekt dan een jaar eerder. Kort geleden nam het aantal boekingen naar Griekenland nog drastisch af, vanwege de grote onzekerheid over de financiële toekomst van het land. Pas nam het aantal boekingen naar Griekenland nog drastisch af, vanwege de grote onzekerheid over de financiële toekomst van het land.

Egypte

Egypte is dit jaar een stuk meer in trek dan vorig jaar. Er zijn tot nu toe al zo’n 30 procent meer reizen naar Egypte geboekt. Vanwege alle onrust in het land lieten veel Nederlanders bestemmingen als Hurghada en Luxor de laatste jaren links liggen. Het aantal boekingen naar het Noord-Afrikaanse land ligt in absolute aantallen nog wel een stuk lager dan een paar jaar terug. Ook de Nederlandse Antillen groeien in populariteit bij de Nederlandse toerist. Frankrijk en Oostenrijk doen het dit jaar juist wat minder als het gaat om het aantal geboekte pakketreizen.

Veiligheid

Naar Tunesië worden nu even geen vakanties meer ondernomen, vanwege het negatieve reisadvies voor dat land. Ook de veiligheid in Turkije staat ter discussie, dus daar gaan nu ook minder toeristen heen.

Wil jij ook lekker naar de zon? Check onze lastminute vakanties of de reisagenda voor singles.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!