Nederlanders zoeken lastminute zonbestemming

Uit de zoekresultaten van boekingssite Hotels.com blijkt dat een groot aantal Nederlandse reizigers deze zomer ‘last-minute’ een zonnige bestemming zoekt. De populariteit van enkele bestemmingen rond de Middellandse Zee nam in juli – een overwegend natte maand in eigen land – sterk toe ten opzichte van een jaar geleden.

Nederlanders zochten bijvoorbeeld bijna vijf keer vaker naar de Tunesische badplaats Sousse dan een jaar geleden. Ook naar Hammamet in Tunesië werd bijna veel vaker gezocht dan vorig jaar.

De afgelopen maand waren ook andere bestemmingen rond de Middellandse Zee populair onder Nederlandse reizigers. Reizigers zochten naar hotels in het zonnige Santa Eulalia del Rio (Ibiza), hotels op Kreta en in Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. In Spanje zochten Nederlanders opvallend veel vaker dan vorig jaar naar Mogán op Gran Canaria en naar Menorca.

Dichter bij huis waren vooral de Belgische Ardennen in trek. Verder weg zochten Nederlanders veel vaker dan een jaar geleden naar Ko Tao in Thailand, Willemstad op Curaçao, Sal op de Kaapverdische Eilanden en Kralendijk op Bonaire.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!