Nederlanders zoeken verre vakantiebestemming

De afgelopen maand zochten Nederlandse reizigers op boekingssite Hotels.com veel vaker naar enkele verre vakantiebestemmingen dan een jaar geleden.

Vooral de populariteit van het zonnige Florida groeide sterk ten opzichte van vorig jaar. Nederlanders zochten ruim drie keer vaker naar hotels in Palm Beach en Kissimmee dan een jaar geleden. Daarmee behoren de vakantiebestemmingen in de zuidoostelijke Amerikaanse staat tot de snelste stijgers in maart.

Ook naar hotels op Aruba (Oranjestad) en op koraaleiland Bora Bora in de Stille Oceaan werd ruim drie keer vaker gezocht dan een jaar geleden.

Egypte maakt comeback
Dichter bij huis won Egypte sterk aan populariteit. Badplaatsen aan de Rode Zee lijken weer in trek te zijn na een moeilijk jaar, waarin politieke onrusten hun weerslag hadden op de toerismesector in het land. Nederlanders zochten de afgelopen maand ruim twee keer vaker dan een jaar geleden naar hotels in Sharm el-Sheikh en Hurghada.

Ook de Portugese vakantiebestemmingen Cascais en Algarve behoorden de afgelopen maand tot de snelste stijgers, net als Benalmádena aan de zuidkust van Spanje.

Pinkpop
In eigen land waren Heerlen en Landgraaf bijzonder in trek. Hier werd de sterke toename van het aantal zoekopdrachten vermoedelijk veroorzaakt door Nederlanders die een ticket voor popfestival Pinkpop bemachtigden en op zoek gingen naar een hotelovernachting in de buurt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!