Nederlanders zoeken verre vakantiebestemming

De afgelopen maand zochten Nederlandse reizigers op boekingssite Hotels.com veel vaker naar enkele verre vakantiebestemmingen dan een jaar geleden.

Vooral de populariteit van het zonnige Florida groeide sterk ten opzichte van vorig jaar. Nederlanders zochten ruim drie keer vaker naar hotels in Palm Beach en Kissimmee dan een jaar geleden. Daarmee behoren de vakantiebestemmingen in de zuidoostelijke Amerikaanse staat tot de snelste stijgers in maart.

Ook naar hotels op Aruba (Oranjestad) en op koraaleiland Bora Bora in de Stille Oceaan werd ruim drie keer vaker gezocht dan een jaar geleden.

Egypte maakt comeback
Dichter bij huis won Egypte sterk aan populariteit. Badplaatsen aan de Rode Zee lijken weer in trek te zijn na een moeilijk jaar, waarin politieke onrusten hun weerslag hadden op de toerismesector in het land. Nederlanders zochten de afgelopen maand ruim twee keer vaker dan een jaar geleden naar hotels in Sharm el-Sheikh en Hurghada.

Ook de Portugese vakantiebestemmingen Cascais en Algarve behoorden de afgelopen maand tot de snelste stijgers, net als Benalmádena aan de zuidkust van Spanje.

Pinkpop
In eigen land waren Heerlen en Landgraaf bijzonder in trek. Hier werd de sterke toename van het aantal zoekopdrachten vermoedelijk veroorzaakt door Nederlanders die een ticket voor popfestival Pinkpop bemachtigden en op zoek gingen naar een hotelovernachting in de buurt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ยท
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!