Nederlanders zoeken voordelige vakantiebestemming

Vakantielanden die dit jaar doorgaans voordelig geprijsd zijn, lijken aan populariteit te winnen onder Nederlanders. Dit blijkt uit het zoekgedrag van reizigers op boekingssite Hotels.com. In april zag de hotelexpert het aantal zoekopdrachten van Nederlanders naar hotels in landen als Griekenland, Tunesië en Egypte sterk toenemen ten opzichte van een jaar geleden.

De afgelopen maand zochten Nederlandse reizigers twee tot drie keer vaker dan vorig jaar naar de Griekse bestemmingen Paphos (Cyprus) en Kreta. Het aantal zoekopdrachten naar de Tunesische badplaats Hammamet verdrievoudigde. Ook naar hotels in het Egyptische Sharm el-Sheikh werd bijna drie keer vaker gezocht.

In Griekenland staan de prijzen onder druk door de huidige economische crisis in het land. Tunesië en Egypte lijken een comeback te maken, nadat toeristen er vorig jaar wegbleven door de onrusten tijdens de Arabische Lente. In 2011 daalden de hotelprijzen in Egypte met 26 procent ten opzichte van 2010, reizigers betaalden er gemiddeld €74 voor een hotelovernachting. In Tunesië daalde de hotelprijs met 14 procent naar gemiddeld €64 per nacht.

De afgelopen maand verdrievoudigde ook de belangstelling van Nederlanders voor Boedapest, één van de goedkoopste stedentripbestemmingen van Europa. In de Hongaarse hoofdstad betaalden reizigers gemiddeld €66 per hotelovernachting in 2011.

Gezocht: zon en strand
Andere geliefde vakantiebestemmingen die de afgelopen maand aan populariteit wonnen ten opzichte van vorig jaar zijn de Portugese kustbestemmingen Algarve en Cascais, Costa Adeje (Tenerife) en Benalmádena in Spanje, Side aan de Turkse Rivièra, en Malta.

Ook de Caribische bestemmingen Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Oranjestad (Aruba) en Willemstad (Curaçao) werden ruim twee keer vaker gezocht, net als het exotische eiland Bora Bora in de Stille Oceaan.

Disneyland Parijs
Disneyland Parijs lijkt ook in trek te zijn bij Nederlanders. Hotels in Serris en Montevrain, plaatsen grenzend aan het themapark, werden twee tot drie keer vaker gezocht dan een jaar geleden.

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!