Nederlandse singles vieren het liefst vakantie in Spanje

Met de heerlijke tapas, fruitige sangria en de geweldige weersomstandigheden is Spanje het populairste vakantieland onder vrijgezelle Nederlanders.

Dit blijkt uit een enquête onder 2100 singles van de website sexcontactmarkt. Middels een anonieme enquête onder de single mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar zijn er vragen gesteld over de plannen en wensen voor de zomer van 2015. Frankrijk en Italië behaalde een respectievelijk 2e en 3e plaats als populaire vakantiebestemmingen

75% van de singles wil mooi weer

Met een regenachtig voorjaar achter de rug heeft maar liefst 75% van de ondervraagden een vakantie naar de zon in de planning. 23% kiest voor een vakantie naar het zuidelijke Spanje met als populairste bestemmingen Mallorca, Ibiza en de Canarische Eilanden. Frankrijk wordt gekozen door 19% van de singles waarbij het merendeel de kust opzoekt. Het culturele en sfeervolle Italië blijkt de perfecte vakantiebestemming voor 15% van de ondervraagden. Andere vaak genoemde bestemmingen voor het vakantie seizoen zijn Turkije, Griekenland, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië & Portugal. Opvallend was dat slechts 2% van de geënquêteerden aangaf de zomervakantie buiten Europa te boeken. In de resultaten is duidelijk te zien dat het weer een belangrijke rol speelt in de keuze voor een vakantiebestemming.

Vakantie in eigen land

10% van alle ondervraagden geeft een voorkeur aan vakantie in eigen land. Zeeland blijkt de populairste provincie voor de vakantie maar ook het natuurlijke Gelderland en het heuvelachtige Limburg vallen in de smaak. Daarnaast zoeken veel Nederlanders de kustplaatsen op om daar lekker uit te waaien op het strand of te genieten van een terrasje aan zee. Flevoland blijkt van alle provincies de minst populaire binnenlandse bestemming.

Ontspanning

Bij de vraag of men liever gaat voor een actieve of non-actieve vakantie kiest een kleine meerderheid (55%) voor een ontspannen non-actieve zomervakantie. De overige 45% vindt het niets om de hele vakantie stil te zitten. Fietsen en wandelen zijn de meest genoemde activiteiten voor de actieve vakantiegangers.

Single reizen

Waar een ruime meerderheid van de ondervraagden kiest voor een vakantie met vrienden of familie gaat 20% liever alleen, zonder bekenden, op reis. Een deel van deze groep, 66 ondervraagden, heeft een georganiseerde single reis in de planning waarbij een groep singles ongedwongen met elkaar op vakantie gaat om nieuwe mensen te ontmoeten. Anno 2015 zien we steeds meer reisaanbieders die georganiseerde reizen aanbieden speciaal voor vrijgezelle mannen en vrouwen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!