Nederlandse singles vieren het liefst vakantie in Spanje

Met de heerlijke tapas, fruitige sangria en de geweldige weersomstandigheden is Spanje het populairste vakantieland onder vrijgezelle Nederlanders.

Dit blijkt uit een enquête onder 2100 singles van de website sexcontactmarkt. Middels een anonieme enquête onder de single mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar zijn er vragen gesteld over de plannen en wensen voor de zomer van 2015. Frankrijk en Italië behaalde een respectievelijk 2e en 3e plaats als populaire vakantiebestemmingen

75% van de singles wil mooi weer

Met een regenachtig voorjaar achter de rug heeft maar liefst 75% van de ondervraagden een vakantie naar de zon in de planning. 23% kiest voor een vakantie naar het zuidelijke Spanje met als populairste bestemmingen Mallorca, Ibiza en de Canarische Eilanden. Frankrijk wordt gekozen door 19% van de singles waarbij het merendeel de kust opzoekt. Het culturele en sfeervolle Italië blijkt de perfecte vakantiebestemming voor 15% van de ondervraagden. Andere vaak genoemde bestemmingen voor het vakantie seizoen zijn Turkije, Griekenland, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië & Portugal. Opvallend was dat slechts 2% van de geënquêteerden aangaf de zomervakantie buiten Europa te boeken. In de resultaten is duidelijk te zien dat het weer een belangrijke rol speelt in de keuze voor een vakantiebestemming.

Vakantie in eigen land

10% van alle ondervraagden geeft een voorkeur aan vakantie in eigen land. Zeeland blijkt de populairste provincie voor de vakantie maar ook het natuurlijke Gelderland en het heuvelachtige Limburg vallen in de smaak. Daarnaast zoeken veel Nederlanders de kustplaatsen op om daar lekker uit te waaien op het strand of te genieten van een terrasje aan zee. Flevoland blijkt van alle provincies de minst populaire binnenlandse bestemming.

Ontspanning

Bij de vraag of men liever gaat voor een actieve of non-actieve vakantie kiest een kleine meerderheid (55%) voor een ontspannen non-actieve zomervakantie. De overige 45% vindt het niets om de hele vakantie stil te zitten. Fietsen en wandelen zijn de meest genoemde activiteiten voor de actieve vakantiegangers.

Single reizen

Waar een ruime meerderheid van de ondervraagden kiest voor een vakantie met vrienden of familie gaat 20% liever alleen, zonder bekenden, op reis. Een deel van deze groep, 66 ondervraagden, heeft een georganiseerde single reis in de planning waarbij een groep singles ongedwongen met elkaar op vakantie gaat om nieuwe mensen te ontmoeten. Anno 2015 zien we steeds meer reisaanbieders die georganiseerde reizen aanbieden speciaal voor vrijgezelle mannen en vrouwen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!