Nederlandse vakantieganger geïnspireerd door zomerse temperatuur

De zonnige weersomstandigheden lijken de reislust van Nederlanders te hebben aangewakkerd. Afgelopen maand bracht boekingssite Hotels.com het zoekgedrag naar hotels vanuit Nederland in kaart. Uit de gegevens blijkt dat vooral hotels in Spanje op veel belangstelling konden rekenen. Naar hotels in Rotterdam en Amsterdam werd ook opvallend veel vaker gezocht dan vorig jaar.

Rotterdam en Amsterdam bezetten plaats twee en vijf in de lijst met snelst stijgende bestemmingen. Het aantal zoekopdrachten naar de binnenlandse steden nam de afgelopen maand met respectievelijk 335 en 310 procent toe ten opzichte van april vorig jaar. Mogelijk vormde het zomerse weer tijdens de voorbije feest- en vakantiedagen aanleiding voor de toegenomen belangstelling voor een stedentrip in eigen land.

Het sterkst steeg de animo voor een hotelovernachting in Barcelona. Het aantal zoekopdrachten naar de Spaanse kuststad nam met 385 procent toe ten opzichte van een jaar geleden. Barcelona is al jarenlang een populaire zomertripbestemming onder Nederlanders.

Torremolinos en Ibiza-stad bezetten de plaatsen drie en vier in de lijst. De Spaanse badplaatsen zagen het aantal zoekopdrachten met respectievelijk 320 en 315 procent stijgen. De top tien wordt gecompleteerd door achtereenvolgens Benidorm, Las Vegas, Marbella, Rome en Lanzarote.

De Belgische kustplaatsen Knokke en Oostende kregen eveneens te maken met toenemende belangstelling vanuit Nederland. Het aantal zoekopdrachten naar de populaire badplaatsen steeg met respectievelijk 215 en 185 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!