Nederlandse vakantieganger wil Hollands ontbijt

Ruim 30 procent van de Nederlanders verlangt tijdens een buitenlandse vakantie naar een oer-Hollands ontbijt. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar gastronomische voorkeuren, uitgevoerd door boekingssite Hotels.com. Nederlandse vakantiegangers missen in de eerste plaats een broodje kaas met een kop koffie of een glas melk. Bijna de helft van de ondervraagden nam ooit etenswaar mee vanuit Nederland naar een buitenlands vakantieadres.

Hoewel Nederlandse toeristen voornamelijk kaas missen, blijkt er ook grote behoefte te zijn aan een boterham met pindakaas of hagelslag. Opvallend genoeg blijkt vrijwel geen enkele vakantieganger naar een typisch Hollandse warme maaltijd te verlangen. Ook aan snacks hebben Nederlanders nauwelijks behoefte op vakantie.

Aandacht voor de plaatselijke keuken

Hoewel Nederlanders dol zijn op producten van eigen bodem, wordt de plaatselijke keuken tijdens een vakantie in het buitenland veelvuldig getest. Slechts 4 procent van de ondervraagden geeft aan geen onbekende gerechten te eten. Voor een ruime meerderheid is de lokale cuisine echter niet doorslaggevend bij het bepalen van een vakantiebestemming.

Culinaire reis

Bijna 30 procent van de ondervraagden bezocht ooit een bepaald land vanwege de bijzondere lokale culinaire specialiteiten die er te verkrijgen zijn. Italiaanse specialiteiten en Spaanse tapas hebben de grootste aantrekkingskracht op Nederlandse reizigers. Frankrijk is geliefd vanwege haar wijn en champagne.

Hotels.com vroeg Nederlandse reizigers naar de meest eigenaardige delicatessen die ooit werden gegeten in het buitenland. Veel voorkomende gerechten zijn krokodillenvlees en gebakken sprinkhaan in Azië en stierenballen in Spanje.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!