opties singles reisgenoten vakantie

Nederlandse vakantiegangers dol op Albufeira

Mijn zoon zit te wachten op de uitslag van zijn HAVO eindexamen en daarna gaat hij naar Albufeira met vrienden. Hij is blijkbaar niet de enige met zijn maten die dat bedacht heeft. Het is namelijk de vakantie bestemming onder de zon waar de belangstelling de afgelopen weken het sterkst voor gestegen is.

Door Hotels.com is gekeken  naar het aantal zoekopdrachten binnen Europa naar zonnige bestemmingen. Daarbij is de periode van begin april tot half mei vergeleken met die periode een jaar geleden. Er kwam een groot aantal populaire bestemmingen naar voren die sterk toe genomen waren op de boekingssite.

Snelst stijgende zonbestemmingen op Hotels.com onder Nederlandse reizigers:

1.Albufeira (167%)
2.Kaş (102%)
3.Sevilla (98%)
4.Tenerife (75%)
5.Bodrum (71%)
6.Santorini (56%)
7.Rhodos (29%)
8.Fuerteventura (16%)
9.Cyprus (13%)
10.biza (11%)

Portugese badplaats

Albufeira is de snelste stijger onder Nederlandse reizigers. Het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de Portugese badplaats nam met 167 procent toe ten opzichte van vorig jaar. De kustplaats aan de Atlantische Oceaan biedt toeristen een uitgestrekt zandstrand, een moderne jachthaven en een levendig centrum.

Turke Kaş is definitief ontdekt

Op de tweede plaats volgt de Turkse badplaats Kaş met een stijging van 102 procent. Nederlandse reizigers lijken het schilderachtige plaatsje, gelegen in een fraaie Zuid-Turkse baai, definitief te hebben ontdekt.

Sevilla voor stedentrip

De enige stedenbestemming in de top van de lijst is Sevilla, met een stijging van 98 procent. Sevilla is een van de meest zuidelijke en warmste steden van Europa.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!