tussenjaar nemen

Neem een tussenjaar en ontdek de wereld

Nieuwe mensen leren kennen, een taal leren of meer van de wereld zien: met een tussenjaar in het buitenland kun je als (bijna) student er gemakkelijk even helemaal tussenuit. Sta je voor de keuze van een nieuwe studie? Of ben je aan het studeren, maar wil je nog een jaartje weg voor je begint met werken? Een gap year is dan de ideale oplossing en biedt veel verschillende mogelijkheden.

Je bent jong, single en de wereld ligt aan je voeten. Wanneer je de kans hebt om er een jaar tussenuit te gaan voor, tijdens of net na je studie, is dat een mooie gelegenheid om jezelf nog verder te ontwikkelen en te genieten van een nieuwe plek ergens op de wereld.

Leer jezelf kennen tijdens je reis

Een jaar in het buitenland is niet alleen leuk omdat je veel mooie, nieuwe plekken ontdekt, maar het is ook nog eens leerzaam. Je leert jezelf kennen, je ontdekt kanten die je nog niet eerder had gezien van jezelf. Een gap year maakt je zelfstandiger en staat daarnaast mooi op je cv. Studeren in het buitenland is interessant omdat je een nieuwe cultuur en andere vakken leert kennen, maar het laat ook zien dat je een doorzetter bent, lef hebt en jezelf durft uit te dagen. Een gat op je cv zal het zeker niet zijn.

Nieuwe taal leren tijdens een gap year

Wil je in het buitenland een nieuwe taal leren? Dan is een tussenjaar ook een mooie kans. Zo leer je bijvoorbeeld Italiaans toch het beste spreken in Italië: daar hoor je de hele dag mensen die taal spreken en kun je zelf goed oefenen. Ook een extra taal is een mooie toevoeging aan je cv en het is een goede manier om een land en de cultuur beter te leren kennen.

Werken in het buitenland

Heb je na je studententijd nog geen zin om meteen in Nederland aan de slag te gaan, maar wil je wel werken in het buitenland? Dan is het ook een optie om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Daarnaast kun je kiezen voor een stage in een ander land in Europa of op een ander werelddeel. Welke manier van reizen je ook kiest en waar je ook heengaat: een tussenjaar verrijkt je leven.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!