New York best bezochte bestemming in buitenland

New York was de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers tijdens de eerste helft van 2012, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com. Las Vegas en Parijs volgen op plaats twee en drie. Buitenlandse reizigers die Nederland bezochten, boekten het vaakst een hotelkamer in Amsterdam.

Hotels.com’s Top 20 met populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers verwelkomde het afgelopen halfjaar vier nieuwkomers ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. San Diego, Bangkok, Lissabon en Wenen kwamen nieuw binnen in de lijst ten koste van Brussel, Chicago, Istanbul en Praag.

Londen zakte, ondanks alle publiciteit voor de stad tijdens het 60-jarige regeringsjubileum van Queen Elizabeth en de Olympische Spelen, van de tweede naar de vierde plaats. Dubai klom naar de 15de positie, ondanks een sterke hotelprijsstijging van 34% tijdens de eerste helft van 2012. Kopenhagen won aan populariteit en steeg drie plaatsen naar plek 13, Orlando steeg twee plaatsen naar de 11de positie.

Top 20 populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers in de eerste helft van 2012:

1. New York 11. Orlando
2. Las Vegas 12. Madrid
3. Parijs 13. Kopenhagen
4. Londen 14. Stockholm
5. Berlijn 15. Dubai
6. Rome 16. Milaan
7. San Francisco 17. San Diego
8. Barcelona 18. Bangkok
9. Los Angeles 19. Lissabon
10. Miami 20. Wenen

Amsterdam blijft eerste keuze

Haarlem was nieuwkomer in de Top 10 met populairste Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers. De Bloemenstad kwam binnen op plaats 10. Eindhoven klom van de zevende naar de vierde plek, waardoor Utrecht en Maastricht beide één plaats zakten. De top drie bleef ongewijzigd. Amsterdam blijft voor de meeste buitenlandse reizigers de eerste keuze, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.

1. Amsterdam 6. Maastricht
2. Rotterdam 7. Leiden
3. Den Haag 8. Zaandam
4. Eindhoven 9. Groningen
5. Utrecht 10. Haarlem

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!