Promenade Nice

Nice zal nooit meer hetzelfde zijn

Voor wie graag reist wordt de keuze qua stedentrips steeds beperkter. Althans, als je de kans om levend weer thuis te komen wil minimaliseren.

Bucketlist

Een aanslag op het vliegveld Brussel helpt niet mee wanneer je al vliegangst hebt. In de vertrekhal kan je ook zomaar het haasje zijn zo blijkt. Stond Istanboel een paar maanden geleden nog op je bucketlist; dan is de kans groot dat je die, voorlopig, tien plekken naar onderen hebt verplaatst.

Parijs & Nice

Ook Parijs heeft voor velen na de aanslagen van vorig jaar iets van zijn romantiek verloren. De angst zit er goed in. Met je nieuwe liefje een romantische trip naar de stad van de liefde? Waarschijnlijk kies je liever voor een Verona, Venetië of –  tot voor gisteren –  Nice. Want iedereen die in de toekomst over de Promenade des Anglais flaneert zal onwillekeurig moeten denken aan de aanslag en het drama op 14 juli 2016. De Franse feestdag zal nooit meer dezelfde zijn.

Veilige vakantiebestemmingen

De reisbranche ziet al enorme verschuivingen. Reizigers mijden Egypte, Tunesië of delen van Turkije voor een ontspannende zonvakantie omdat de kans reel is gebleken dat je daar door een terroristische aanslag om het leven kunt komen. Ook stedentrips naar Brussel, Parijs hebben een rouwrandje gekregen en dat wordt opgemerkt door het hotelwezen. Vakantiegangers blijven er niet voor thuis. Ze verleggen hun vakantiegebied en kiezen liever een andere, veiligere bestemming. Keuze genoeg. Nog wel.

Triest

Want hoeveel kaarsjes we ook branden, stille tochten we organiseren, onze afschuw uitspreken, profielfoto’s op Facebook de Frans vlag laten kleuren, meeleven met de nabestaanden die door een afschuwelijke terreurdaad hun geliefden zijn verloren, het zal de gemiddelde jihadstrijder een worst wezen. Die floreren bij het aangerichte leed en verblijden zich over de toegenomen angst. Triest.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!