klunen maar klimmen

Niet klunen maar klimmen

“It giet oan” bij de boerderij van Thomas Knoope in Bodegraven. De verticale ijsmeester heeft dit jaar een bevroren waterval in zijn achtertuin van tien meter hoog en vier meter breed. Aankomende woensdag 23 januari kan men ijspret beleven. Verticaal dan wel.

Woensdagavond 23 januari

Op woensdagavond 23 januari organiseert hij samen met de Koninklijke Nederlands Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) de derde Nederlandse ijsklimwedstrijd ooit op natuurijs: Knoope Open Ice.

Meestal heeft ijspret in Nederland een horizontaal karakter, nu zal het ijs verticaal bedwongen worden met ijsbijlen en stijgijzers. Niet klunen maar klimmen.

Het idee van de Nederlandse IJsklimwand is drie jaar geleden tot stand gekomen. Toen bedacht Knoope een methode om bij matige vorst grote massa’s ijs te produceren. Hij besproeide een constructie op de pijler van zijn hooischuur in Bodegraven met ijswater. Binnen enkele dagen ontwikkelde zich een ijsmuur die door ijsklimmers uit het hele land bedwongen werd.

Normaal gesproken moet je als ijsklimmer uitwijken naar bevroren watervallen in het buitenland, maar dat is met dank aan ‘ijsmeester’ Knoope niet meer nodig. In de winter van 2010/2011 werd de eerste Nederlandse ijsklimwedstrijd op natuurijs ooit gehouden.

Grootste Nederlandse bevroren waterval

Dit jaar heeft Knoope het groter aangepakt. Met steigermateriaal heeft hij zijn grootste bevroren waterval tot nu toe gecreëerd. Woensdagavond zullen 35 wedstrijd-ijsklimmers (dames en heren) proberen zo hoog mogelijk in de ijsklimmuur te klimmen. De klimmer die het hoogst komt wint.

Locatie ijsklimwedstrijd: Oud Bodegraafseweg 85, 2411 HW, Bodegraven. Parkeren: Op de Oud Bodegraafseweg kan aan de dorpskant, net voor het tunneltje ligt er rechts een parkeerterrein. Datum: Woensdag 23 januari. Start wedstrijd: 17:00 Finales: 20:00 ¨Einde wedstrijd: ca. 22:00 Toegang voor toeschouwers gratis.

Klik hier voor meer  informatie.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!