klunen maar klimmen

Niet klunen maar klimmen

“It giet oan” bij de boerderij van Thomas Knoope in Bodegraven. De verticale ijsmeester heeft dit jaar een bevroren waterval in zijn achtertuin van tien meter hoog en vier meter breed. Aankomende woensdag 23 januari kan men ijspret beleven. Verticaal dan wel.

Woensdagavond 23 januari

Op woensdagavond 23 januari organiseert hij samen met de Koninklijke Nederlands Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) de derde Nederlandse ijsklimwedstrijd ooit op natuurijs: Knoope Open Ice.

Meestal heeft ijspret in Nederland een horizontaal karakter, nu zal het ijs verticaal bedwongen worden met ijsbijlen en stijgijzers. Niet klunen maar klimmen.

Het idee van de Nederlandse IJsklimwand is drie jaar geleden tot stand gekomen. Toen bedacht Knoope een methode om bij matige vorst grote massa’s ijs te produceren. Hij besproeide een constructie op de pijler van zijn hooischuur in Bodegraven met ijswater. Binnen enkele dagen ontwikkelde zich een ijsmuur die door ijsklimmers uit het hele land bedwongen werd.

Normaal gesproken moet je als ijsklimmer uitwijken naar bevroren watervallen in het buitenland, maar dat is met dank aan ‘ijsmeester’ Knoope niet meer nodig. In de winter van 2010/2011 werd de eerste Nederlandse ijsklimwedstrijd op natuurijs ooit gehouden.

Grootste Nederlandse bevroren waterval

Dit jaar heeft Knoope het groter aangepakt. Met steigermateriaal heeft hij zijn grootste bevroren waterval tot nu toe gecreëerd. Woensdagavond zullen 35 wedstrijd-ijsklimmers (dames en heren) proberen zo hoog mogelijk in de ijsklimmuur te klimmen. De klimmer die het hoogst komt wint.

Locatie ijsklimwedstrijd: Oud Bodegraafseweg 85, 2411 HW, Bodegraven. Parkeren: Op de Oud Bodegraafseweg kan aan de dorpskant, net voor het tunneltje ligt er rechts een parkeerterrein. Datum: Woensdag 23 januari. Start wedstrijd: 17:00 Finales: 20:00 ¨Einde wedstrijd: ca. 22:00 Toegang voor toeschouwers gratis.

Klik hier voor meer  informatie.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!