Nieuw reisadvies Rutte zorgt voor run op vakanties Curaçao

Reisorganisaties Corendon en TUI zien sinds dinsdagavond een toename in het aantal boekingen naar Curaçao. Premier Rutte gaf in zijn persconferentie een ‘dwingend negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland, maar benadrukte dat het Caraïbische gedeelte van het koninkrijk buiten dat advies valt.

Winter vakanties

Wie deze winter per se nog op vakantie wil, heeft bar weinig te kiezen. “De enige bestemming die nu nog ongeveer over is, is Curaçao,” zegt woordvoerder Simone van den Berk van Corendon. En dat er animo voor die bestemming is, blijkt wel. Sinds de persconferentie van premier Rutte heeft de reisorganisatie het aantal boekingen flink zien toenemen. Tientallen tot honderden boekingen zijn er inmiddels al binnengekomen, volgens de zegsvrouw.

Vakanties naar Curaçao

Ook bij touroperator TUI hebben sinds dinsdagavond ‘tientallen mensen’ een reis geboekt naar Curaçao. Om in te spelen op die groeiende vraag, kijkt Corendon of het aanbod van hotelkamers en vliegtuigstoelen snel kan worden uitgebreid. Tot dinsdagmiddag was Curaçao het enige eiland van het Caribisch koninkrijk dat op geel stond, maar aan het eind van de dag paste Buitenlandse Zaken ook het advies van Bonaire aan van oranje naar geel.  Van den Berk liet eerder al weten dat zodra dat zou gebeuren Corendon de verkoop van vakanties zou opstarten, want ‘ook dat is een aantrekkelijke zonbestemming’. Wil je graag samen met andere singles naar de winterzon? VillaVibes biedt singlereizen aan naar Curaçao.

Druppel op gloeiende plaat

Voor de touroperators zal het een druppel op de gloeiende plaat zijn. Sinds de persconferentie moeten zij bestemmingen als de Canarische Eilanden en Madeira juist weer annuleren. Over forse aantallen annuleringen gaat het overigens niet, zeggen zij. “De mensen die in deze periode een vakantie boeken, doen dat last minute en heel weloverwogen, ze willen graag op vakantie, binnen de ruimte van de huidige reisadviezen,” aldus Petra Kok van TUI.

Maar blij met het dringende advies zijn de organisaties allerminst. Vooral dat een bestemming als de Canarische Eilanden wordt afgeraden, zeggen zij ‘verwarrend’ en ‘vreemd’ te vinden. Die bestemming werd twee weken geleden op geel gezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wintersport

Dat het negatief reisadvies voor niet-noodzakelijke reizen tot halverwege januari van kracht zal zijn, vinden de organisaties raar. Martine Langerak van Sunweb: “Het is vreemd, omdat de rest van de maatregelen tot half december geldt. Het OMT kijkt naar onze mening onvoldoende naar de situatie in de wintersportgebieden. De maatregelen die hier genomen zijn, zorgen voor een veilige vakantiebestemming zodra de gebieden weer toegankelijk zijn voor toerisme met code groen en geel.”

Een week geleden waarschuwde de brancheorganisatie van reisondernemingen, ANVR, dat een nieuw negatief reisadvies de nekslag zou betekenen voor de sector. “Het omzetverlies ligt met een praktisch volledig gesloten wereld al op zo’n 90 procent. Het is duidelijk dat we in de touwen liggen en daar komt nu nog eens het advies van het OMT bovenop.”

Bron: Parool

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gevaarlijke landen
By Monique ·
26 oktober 2021

10 gevaarlijkste plekken ter wereld

We fantaseren graag over droombestemmingen waar we ooit in ons leven nog eens naar toe op vakantie willen. Maar hoe zit het met plaatsen op de wereld die je voor je eigen veiligheid maar beter kunt mijden?
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!