floortje in palmerston

Nieuw seizoen Floortje naar het einde van de wereld

Heb je de tv aangehad gisteravond? Hopelijk had je afgestemd op NPO 1. Want Floortje Dessing is begonnen aan het derde seizoen van bijzondere reizen naar het einde van de wereld.

Wonen op afgelegen plekken

Ze gaat op bezoek bij mensen die er heel bewust voor hebben gekozen om op een afgelegen plek te wonen, een plek waar je niet zomaar kunt komen en waar je in alle rust kunt genieten van de natuur en een leven in stilte. Ze doen dat vanuit passie, omdat ze hun hart volgen. Floortje gaat bij deze mensen op bezoek om zelf te ervaren hoe ze leven en wat hun verhaal is om op deze plekken te gaan wonen. Het levert schitterende televisie op.

Palmerston Island

In de eerste aflevering van vanavond reist ze naar Palmerston Island, een heel klein eilandje in de Stille Oceaan. Palmerston Island is één van de Cookeilanden en ligt precies tussen Fiji en Frans Polynesië in. Je kunt je voorstellen dat het een lange reis is om er te komen, maar de boot er naartoe gaat ook maar één keer per jaar. Floortje is zeven dagen onderweg om er te komen, om Engelse onderwijzeres Rose Clark te ontmoeten. Rose is daar terechtgekomen nadat haar vader in de jaren vijftig schipbreuk leed voor de kust van het eiland. Een bijzonder verhaal dus.

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen belooft ons weer heel veel mooie beelden van unieke en afgelegen plekken op deze aarde. Het programma maken is fysiek gezien loodzwaar, aldus de hele crew, maar voor ons om te kijken is het in één woord genieten.

Floortje naar het einde van de wereld is de komende weken iedere woensdagavond te zien bij de VARA om 21.25 uur op NPO 1.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!