Nieuwe reiswebsite vergroot kans op zonnige vakantie

Vandaag is WaarSchijntdeZonWel.nl gelanceerd, de eerste Nederlandse website waarop reizigers zonvakanties kunnen zoeken op basis van de actuele temperatuur op de vakantiebestemming of op basis van historische klimaatdata.

WaarSchijntdeZonWel.nl zoekt naar bestemmingen waar de weersomstandigheden voldoen aan de voorkeurstemperatuur van reizigers. Bezoekers kiezen de gewenste minimum- en maximumtemperatuur, bepalen reisbudget en verblijfsduur, en krijgen vervolgens een overzicht met bestemmingen die aan hun voorkeur voldoen.

De website biedt zowel last minute reizen als advies aan reizigers die willen weten waar het lekker weer is in andere periodes van het jaar.

Daarnaast beoordeelt WaarSchijntdeZonWel.nl de zonbestemmingen elke maand met een cijfer: de Sunfactor. Met deze tool zien bezoekers snel waar de kans op zonnig vakantieweer op dat moment het grootst is. De Sunfactor wordt samengesteld op basis van voorkeurstemperaturen van reizigers, aantal zonuren, hoeveelheid neerslag, aantal regendagen, nachttemperatuur, klimaatzones en orkaankans.

Oprichter Caroline Ferguson: “Het klimaat in Nederland is onze belangrijkste inspiratiebron. De zon heeft zich hier nauwelijks laten zien vorige zomer, terwijl de meeste mensen toch willen genieten van lekker weer tijdens hun vakantie. Veel Nederlanders ontvluchten het slechte weer door de zon elders op te zoeken, maar zij twijfelen vaak over waar het klimaat wél fijn is tijdens hun vakantie. Wij bieden ze de mogelijkheid om vakantiebestemmingen te zoeken op basis van actuele verwachtingen of op basis van historische data. Dat is uniek in Nederland.”

Bij elke bestemming toont WaarSchijntdeZonWel.nl reizen en prijzen van verschillende Nederlandse reisaanbieders, zodat vakantiegangers het aanbod in één oogopslag kunnen vergelijken.

Bezoekers die zich aanmelden voor de Sunny Deal Service van WaarSchijntdeZonWel.nl ontvangen passende aanbiedingen van zonvakanties, afgestemd op hun voorkeur voor temperatuur, reisperiode en prijsklasse.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!