Nooit meer een taalprobleem met dit gave T-shirt

Op vakantie gaan, allemaal leuk hoor, maar het koude zweet breekt ons uit als we in de plaatselijke taal pakweg een overnachting willen regelen. Verder dan een “hi” of “bye” komen we doorgaans niet. Daar schiet dit vrolijke T-shirt van Iconspeak je te hulp. Op hun ontwerpen staan 40 universele icoontjes gedrukt, waardoor wijzen naar je eigen bovenlijf volstaat om je vraag te stellen.

T-shirt met 40 reis icoontjes

“Hoe kom ik bij het vliegveld?”, “Mogen we hier foto’s nemen?” of “Waar zijn de toiletten?”: het zijn standaard zinnetjes op reis die we helaas niet in het Hongaars, Turks of Chinees uit onze mouw schudden. Door simpelweg te wijzen naar een icoontje op je Iconspeak T-shirt, is die taalbarrière zo verdwenen.

Uitdrukken in een vreemde taal

Het idee komt van de Amerikaanse George Horn en Florian Nast, die op reis in Azië drie jaar geleden ondervonden hoe vervelend het is als je jezelf niet kan uitdrukken in een plaatselijke taal. George testte het concept zelf al eerst uit in Noorwegen: “Het werkt prima –  de mensen die je iets vraagt begrijpen verbazingwekkend snel wat je bedoelt, aangezien ze sowieso in een bepaalde context denken. Als je naar de bus op het T-shirt wijst en daarna naar het klokje, weet iedereen wel dat je vraagt wanneer de volgende bus komt.”

Wijzen onbeleefd

Naast T-shirts voor mannen en vrouwen verkopen ze bij Iconspeak ook een pet, een totebag en een muts. Voor 33 dollar (29,34 euro) haal je een T-shirt in huis. Zeg nu nog eens dat wijzen onbeleefd is. 😉

icon t-shirt reizen

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!