noorwegen duurste vakantieland

Noorwegen allerduurste vakantieland van Europa

Dat je een dikke portemonnee mee moet nemen als je vakantie wilt vieren in Scandinavië is geen nieuws, maar wist je dat Noorwegen echt het allerduurste vakantieland is van heel Europa?

Duurste vakantielanden

In Europa is Noorwegen verreweg het duurste vakantieland, gevolgd door Denemarken, Zwitserland en IJsland.  Dat blijkt woensdag uit cijfers van ING.

70 procent hoger dan Nederland

De prijzen van typische vakantie-uitgaven als horeca, vervoer, voedsel en drank liggen in het Scandinavische Noorwegen bijna 70 procent hoger dan in Nederland.

Top 6 duurste vakantielanden

In de top 6 van duurste vakantielanden staan nog vier Scandinavische landen. Scandinavië staat bekend om zijn hoge accijnzen op alcohol en tabak, maar supermarkten zijn er eveneens fors duurder dan in Nederland.

Ook Zwitserland behoort tot de top 6. Dit land is de laatste maanden bovendien extra duur geworden voor toeristen van buiten, door de opwaardering van de Zwitserse frank ten opzichte van de euro.

Belgie duurder dan Nederland

Vakantievieren in België is iets duurder dan in Nederland. Met name supermarktprijzen liggen daar hoger dan in Nederland.

Goedkope vakantielanden

In Oost-Europa liggen de goedkoopste bestemmingen. Macedonië, Albanië en Bulgarije zijn voor vakantiegangers de helft goedkoper dan Nederland.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!