tango vakantie buenos aires

Nostalgie en Tango in Buenos Aires

Geen enkele stad op het westelijk halfrond kan zich meten met het sfeervolle en exotische Buenos Aires. Deze fantastische metropool, met zijn statige gebouwen, brede lanen en grote pleinen, ademt de grandeur van een wereldstad. Je dient er minstens één keer in je leven geweest te zijn. Maar pas op: misschien blijf je er, zoals miljoenen andere Europeanen, wel voor altijd.

Ooit één van de rijkste steden ter wereld

Buenos Aires oefende in het verleden een enorme aantrekkingskracht uit. Begin twintigste eeuw behoorde Argentinië namelijk tot de vijf rijkste landen ter wereld. Het produceerde graan en vlees voor heel de wereld en talloze immigranten kwamen naar Argentinië in de hoop op een beter leven. Veel van deze gelukszoekers kwamen uit Spanje en Italië, maar ook uit andere Europese landen en uit het Midden-Oosten.

Die rijkdom is overal in terug te zien. Als je door de stad wandelt zie je het ene imposante gebouw na het andere verschijnen. Breng tijdens je wandeling een bezoek aan het huis van de president, het Casa Rosada, en aan het congresgebouw. Een ander hoogtepunt is het Teatro Colón, dat ooit het grootste theater ter wereld was! In de Cabildo aan het Plaza de Mayo en in het Historisch Museum in San Telmo leer je hoe Argentinië zich in een paar succesvolle veldtochten vrijvocht van de Spanjaarden.

De droevige klanken van de tango

Buenos Aires bestaat uit vele buurten, die allen hun eigen karakter hebben. In de wijk Palermo zijn talloze bars, restaurants en clubs te vinden die dag en nacht geopend zijn. In de wijk San Telmo loop je langs huizen uit de koloniale tijd en vind je een levendige kunstenaarsscène, waardoor er een bohemien-achtige sfeer hangt.

In de oude volkswijk La Boca verzamelden zich vroeger berooide immigranten die aankwamen uit Europa. Hier woonden ze dicht op elkaar en in erbarmelijke woonomstandigheden. In deze miserabele situatie, ver weg van het geliefde moederland, ontstond de passionele tango. De heimwee en de tragedie zijn goed terug te horen in de melancholische klanken van de tango-muziek.

Gelukkig zal voor jou de heimwee een stuk minder zijn, want na enkele weken kun je gewoon weer met het vliegtuig terug naar Nederland. Of niet… Misschien wordt je wel verliefd op een Argentijn(se). Velen zijn al eens gezwicht voor de charme van de aantrekkelijke en passievolle Argentijnen…

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!