vooroordelen singlereizen

Ode aan de single reiziger

De single reiziger kent vele gedaantes. Want de ene single reiziger is de andere niet. Een single van 25 staat heel anders in het leven dan eentje van 45 jaar die al een lange relatie heeft gehad en misschien zelfs al een paar kinderen heeft. “De Single Reiziger” bestaat daarom ook niet. Evenals de reiswensen van deze doorgaans tijdelijk partner-loze medemens. Die kunnen dag en nacht van elkaar verschillen.

Singlereizen

De een gruwelt van een zon-strand-feest-vakantie op een party eiland terwijl de ander niet kan wachten tot het vliegtuig vertrekt! Waar de een braakneigingen krijgt bij het woord wandelschoenen ervaart iemand anders een mega geluksgevoel wanneer hij of zij een paar weken in de ongerepte natuur van Scandinavië mag verblijven. Sommige singles vertrekken het liefst in hun eentje, zonder veel bagage, ver weg van alles en iedereen zonder duidelijk reisdoel en weer andere alleenstaanden gaan bij voorkeur samen met andere singles op vakantie om niet alleen te genieten van die welverdiende vrije dagen maar ook om nieuwe mensen te leren kennen, reisbelevenissen met elkaar te kunnen delen. Zoveel mensen… zoveel wensen. Gelukkig maar. Alleen die irritante vooroordelen!

Vooroordelen

Hoewel ik me persoonlijk al een dikke 10 jaar inzet om alle vooroordelen die te maken hebben met singlereizen te bestrijden, zoals het schrijven en publiceren van artikelen en nieuwsberichten over singlereizen, lijken deze in de praktijk bijzonder moeilijk uit te roeien. Als je na 10 jaar nog steeds dezelfde reacties hoort op het woord alleen al, dan moet je je toch afvragen of je het wel goed doet… Kennelijk zijn sommige vooroordelen en meningen heel, héél hardnekkig. Het meest interessante aspect is wel dat deze vooroordelen vooral leven onder mensen die zelf helemaal geen single zijn!

Mond houden

De laatste keer dat ze nog niet dik-getrouwd en (vast)gebonden waren bestond er nog geen internet zeg maar…  Ze gaan al sinds jaar en dag met de wederhelft en kinderen naar dezelfde camping in Frankrijk, het huisje in Zeeland of de stacaravan in Drenthe en zijn daar volkomen gelukkig mee. Helemaal prima natuurlijk. Maar hoewel ze totaal geen beleving of inleving hebben bij het woord ‘single’ of laat staan ‘singlevakantie’ menen ze er wel alles vanaf te weten. En ze schromen niet hun ondoordachte en ongefundeerde mening aan jan en alleman te verkondigen. Op het werk, in de voetbalkantine, op een familiefeestje tegen die ene single neef, nicht, buurvrouw of kennis die in hun ogen maar niet aan de man of vrouw raakt.. “Dat heb jij toch zeker niet nodig!” Ik zou tegen al die mensen willen zeggen: hou gewoon je mond. In ieder geval totdat je zelf een keer met een singlereis bent mee geweest en recht van spreken hebt.

Mismaakt

Het ergste is nog dat ze daarmee het mismaakte beeld over singlereizen de wereld in blijven sturen. Andere mensen horen die mening namelijk ook! Mensen die net als zijzelf, ook onwetend zijn. Het is de wet van de grote aantallen. Als veel mensen maar vaak genoeg zeggen dat iets zo is…  dan gaan anderen dat vanzelf geloven. In de ogen van menig gesettelde man of vrouw zijn singlereizen: zielig, sneu, voor sociaal gehandicapte mensen die doorlopend geil zijn, veeleisend waardoor het daten niet vlot en wanhopig op zoek naar een relatie. Dus…. ik vraag je; welke vrije, blije single die een leuke groepsreis heeft geboekt gaat nou voor de honderdste keer uitleggen dat een singlereis helemaal niet is wat zij denken dat het is? Ze kijken wel uit!

Misson

Mijn missie mag dan een mission impossible zijn, ik geef ‘m nog niet op. Als een roepende in de woestijn blijf ik mijn best doen die super leuke, vlotte, ondernemende, reislustige singles een hart onder de riem te steken. Ze aan te sporen te blijven reizen zoveel ze kunnen, alleen of in een groep, die open mind te behouden, te genieten van al die leuke mensen die ze ontmoeten, zich te verwonderen over die prachtige landen en schitterende bestemmingen en al dat kortzichtige commentaar lekker naast zich neer te leggen. En anders zeg je maar dat ik het gezegd heb! 😉

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!