Olympische hotelkamerprijs opnieuw gedaald

Voor het eerst in de periode rond de Olympische Spelen zijn de hotelkamerprijzen in Londen gedaald tot onder het niveau van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van boekingssite Hotels.com.

De tarieven voor een hotelverblijf in Londen tijdens de Olympische Spelen vertoonden begin 2012 een stijging van 110 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De afgelopen maanden daalden de hotelprijzen echter gestaag. Een week voor de start van de Spelen lagen de tarieven met een gemiddelde kamerprijs van € 157 per nacht nog altijd 11 procent hoger dan een jaar geleden. Inmiddels is de hotelkamerprijs verder gedaald, tot 2 procent onder het niveau van vorig jaar. Tijdens de eerste week van augustus bedroeg de gemiddelde hotelkamerprijs in Londen € 139 per overnachting.

Er zijn twee belangrijke oorzaken die er voor zorgen dat de hotelprijzen blijven dalen, terwijl de Spelen hun laatste week zijn ingegaan.

Ten eerste is het aanbod van hotelkamers in Londen toegenomen. Het organisatiecomité van de Olympische Spelen (LOCOG) heeft een groot aantal kamers vrijgegeven, die aanvankelijk gereserveerd waren voor pers, internationale sportbonden, het Internationaal Olympisch Comité, sponsoren en werknemers. Ook nam het kameraanbod toe doordat een aantal nieuwe hotels in de afgelopen maanden hun deuren opende.

Onlangs hebben veel hotels in Londen hun restricties met betrekking tot de minimale verblijfsduur opgeheven. Daardoor kon het kameraanbod voor een tweedaags verblijf in Londen verder toenemen. Ook deze ontwikkeling draagt bij aan de hotelprijsdaling.

Alison Couper van Hotels.com: “Hoteliers realiseerden zich de afgelopen weken dat zij tijdens de Spelen niet zijn volgeboekt, waarop we de prijzen zagen dalen. De gemiddelde kamerprijs ligt nu voor het eerst lager dan in 2011. Dat is goed nieuws voor iedereen die een lastminute bezoek wil brengen aan de Spelen, of de olympische sfeer in Londen wil komen proeven nu de ontknoping nadert.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!