Oman steeds gewilder als vakantiebestemming

Oman maakt een sterke groei door als toeristische bestemming. Het aantal reizigers is in 2017 ten opzichte van dezelfde periode in 2016 gestegen met 3,6%. Daarbij verovert het sultanaat de negende plek in de top 10 van bestemmingen met de meeste potentie om te groeien binnen de toeristische sector samengesteld door de World Travel and Tourism Council (WTTC).

TOP 10 landen met meeste potentie

De WTTC stelt jaarlijks een top 10 samen van landen met het meeste potentie om het toerisme op alle vlakken in het land meer op de kaart zetten. ‘Het is veelbelovend om te zien dat de overheid van Oman zich meer richt op reizen en toerisme als onderdeel van de economische diversificatiestrategie. Reizen en toerisme is de grootste bron van werkgelegenheid in de wereld en een relatief jonge bevolking van Oman kan flink profiteren van het initiatief’, aldus Vikram Looba, directeur Advisory Services bij PWC in het Midden-Oosten.;

Oman rondreis

Bekroonde hotels

Het luxe hotel Alila Jabal Akhdar is een van de hotels dat aantoont dat het goed gaat met het toerisme in het Sultanaat Oman. Het is als enige hotel op het Arabisch Schiereiland opgenomen in de lijst van de 44 beste nieuwe hotels in de wereld samengesteld door het Amerikaanse reisblad ‘Travel + Leisure’. Bij Alila Jebal Akdhar verblijven gasten op 2.000 meter hoogte in de bergen van Jabal Akdhar in het Al Hajargebergte. Al Baleed Resort Salalah by Anantara, gelegen in de zuidelijke tropische regio Dhofar, heeft na de opening, een award voor ‘Hotel of the Year’ gewonnen uitgereikt door de Middle East Economic Digest.

Vrouwvriendelijk Oman ontdekken

Oman is een opkomende reisbestemming voor de Nederlandse toerist en biedt talloze mogelijkheden voor verschillende reizigers. Het gastvrije land tussen Azië, Afrika en het Westen wordt afgewisseld door de verschillende landschappen die kenmerkend zijn voor Oman. De steile bergen en de ruige woestijn worden afgewisseld door een kustlijn met witte zandstranden. Bezoekers kunnen hier terecht voor een authentieke Arabische ervaring en genieten van de ongerepte natuur in een veilige en vrouwvriendelijke atmosfeer.  Duiken, caving, wadi bashen, een bezoek aan beschermde schildpadstranden en slapen in de woestijn zijn pas een tipje van de sluier van de 1001 mogelijkheden die Oman te bieden heeft. De bevolking van Oman heeft het moderne leven gecombineerd met authentieke tradities en ontvangt bezoekers met open armen!

Met singles op avontuur naar het schitterende Oman? Dat kan met betrouwbare reisorganisaties als: Sawadee Reizen of Djoser.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!