Onder kerst- of palmboom?

Bijna een kwart van de Nederlanders zit met Kerstmis liever onder een palmboom dat met de (schoon)familie rondom de kerstboom.

Uit onderzoek van Skyscanner naar de vakantiedrang van Nederlanders met de kerst, gaat een groot gedeelte van de ondervraagden het liefst op reis tijdens de feestdagen.

Verplichting

23 procent ervaart het als een verplichting om de kerstdagen met (schoon)familie te moeten doorbrengen en zeggen dat ze het liefst het land zouden ontvluchten. Ondanks deze groep zijn de Nederlanders nog redelijk traditioneel, want over het algemeen wil 41% van de Europeanen liever weg met de kerstdagen.

Honkvast

In Nederland geeft 77% van de ondervraagden juist aan het liefst thuis te zijn met de kerstdagen. Alleen de Engelsen zijn honkvaster met kerst: daar blijft 80% het liefst in eigen land.

De 23% die het niet ziet zitten om de feestdagen in Nederland door te brengen, gaat daarom haastig op zoek naar een alternatief. Een warmer alternatief wel te verstaan, want in het onderzoek komt ook naar voren dat er in die periode het meest wordt gezocht naar tickets Bangkok!

Op de tweede plek staat Londen waar de Nederlander van de Engelse kerstsfeer wil genieten en op drie staat Athene.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!