ligbed inpikken vakantie

Onduidelijke prijzen reisbranche aangepakt

Er moet een einde komen aan onduidelijke prijzen in de reisbranche, vindt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat daarbij onder meer om prijzen van vliegtickets, vakantiehuisjes en georganiseerde reizen. De toezichthouder gaat reisaanbieders vanaf maandag strenger controleren.

ACM wil dat de reis of accommodatie geboekt kan worden voor de prijs in de advertentie. Zo moet het voor de consument duidelijk zijn wat de totale prijs is van de boeking, inclusief alle onvermijdbare kosten.

Die regels gelden nu al, maar worden door reisaanbieders nog te vaak omzeild, aldus de ACM. “Het wordt tijd dat reisaanbieders stoppen met het gebruik van onduidelijke prijzen. Dat is onwenselijk voor de consument én voor de branche”, meldt ACM-bestuurslid Anita Vegter in een verklaring.

Duidelijke prijzen

De ACM start maandag via Consuwijzer.nl ook een campagne om consumenten voor te lichten over hoe duidelijke prijzen in de reisbranche eruit zien en hoe prijzen onderling vergeleken kunnen worden.

“De laagste advertentieprijs hoeft namelijk niet altijd de beste aanbieding te zijn”, waarschuwt de ACM. Zo kunnen bij vliegtickets de kosten voor het meenemen van bagage of online inchecken sterk verschillen.

Consumenten die zien dat een reisaanbieder de regels overtreedt, kunnen dit melden bij ConsuWijzer. Die meldingen komen uiteindelijk bij de ACM terecht. Bedrijven die zich niet aan de regels houden kunnen per overtreding een boete van maximaal 450.000 euro krijgen.

Overtreders

Brancheorganisatie ANVR zou liever hebben dat daadwerkelijke overtreders worden aangepakt en niet ,”,de reisbranche’ in zijn algemeenheid”, stelde een woordvoerster in reactie. Ze zegt dat de ANVR juist mede-initiatiefnemer is van de code waar reisorganisaties zich aan moeten houden. ”Scheer de branche niet over een kam en pak gerichter de overtreders aan”, vindt ze.

Bron: Nu

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!