ligbed inpikken vakantie

Onduidelijke prijzen reisbranche aangepakt

Er moet een einde komen aan onduidelijke prijzen in de reisbranche, vindt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat daarbij onder meer om prijzen van vliegtickets, vakantiehuisjes en georganiseerde reizen. De toezichthouder gaat reisaanbieders vanaf maandag strenger controleren.

ACM wil dat de reis of accommodatie geboekt kan worden voor de prijs in de advertentie. Zo moet het voor de consument duidelijk zijn wat de totale prijs is van de boeking, inclusief alle onvermijdbare kosten.

Die regels gelden nu al, maar worden door reisaanbieders nog te vaak omzeild, aldus de ACM. “Het wordt tijd dat reisaanbieders stoppen met het gebruik van onduidelijke prijzen. Dat is onwenselijk voor de consument én voor de branche”, meldt ACM-bestuurslid Anita Vegter in een verklaring.

Duidelijke prijzen

De ACM start maandag via Consuwijzer.nl ook een campagne om consumenten voor te lichten over hoe duidelijke prijzen in de reisbranche eruit zien en hoe prijzen onderling vergeleken kunnen worden.

“De laagste advertentieprijs hoeft namelijk niet altijd de beste aanbieding te zijn”, waarschuwt de ACM. Zo kunnen bij vliegtickets de kosten voor het meenemen van bagage of online inchecken sterk verschillen.

Consumenten die zien dat een reisaanbieder de regels overtreedt, kunnen dit melden bij ConsuWijzer. Die meldingen komen uiteindelijk bij de ACM terecht. Bedrijven die zich niet aan de regels houden kunnen per overtreding een boete van maximaal 450.000 euro krijgen.

Overtreders

Brancheorganisatie ANVR zou liever hebben dat daadwerkelijke overtreders worden aangepakt en niet ,”,de reisbranche’ in zijn algemeenheid”, stelde een woordvoerster in reactie. Ze zegt dat de ANVR juist mede-initiatiefnemer is van de code waar reisorganisaties zich aan moeten houden. ”Scheer de branche niet over een kam en pak gerichter de overtreders aan”, vindt ze.

Bron: Nu

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!