reisziekte

OnGo Care maakt reizen met kanker mogelijk

Er is een nieuwe en bijzondere vorm van dienstverlening voor mensen met kanker. Stichting OnGo Care helpt mensen met kanker mooie reizen te maken door het geven van deskundig en professioneel advies en het organiseren van (oncologische) zorg op locatie.

,,Stichting OnGo Care helpt mensen met kanker een onvergetelijke reis maken. Door onze enorme ervaring die we vanuit onze oncologische achtergrond meenemen, begrijpen we welke impact de ziekte heeft. Dit gecombineerd met de juiste kennis van verzekeringen en reizen, zorgt dat wij de juiste adviezen kunnen geven en precies weten welke zorg en behandeling mensen tijdens hun vakantie nodig hebben”, zo schrijven de initiatiefneemsters.

Zekerheid in plaats van angst

,,Als je de diagnose kanker hebt gekregen is het alsof de vaste grond onder je voeten is weggeslagen. Alles wat ooit zo zeker en vanzelfsprekend was heeft plaats gemaakt voor angst en onzekerheid. Je leven is opeens veranderd en wordt bepaald door ziekenhuisafspraken, doktoren en behandelingen”, zeggen Mariët Raatgever en Petra van Broekhoven van OnGo Care.

,,Toch is het juist nú belangrijk dat je momenten van geluk creëert, de dingen doet die je misschien altijd al had willen doen maar waar je nooit aan toekwam. Herinneringen maakt. Samen zijn met je familie, je kinderen en/of je kleinkinderen en genieten van de dingen die nog wél kunnen!”

Alle soorten reizen

Volgens de twee initiatiefneemsters organiseren ze een vakantie ‘met toewijding en oog voor kwaliteit de zorg, in nauw overleg met de behandelend specialist en zorg- en reisverzekering’. Alle soorten vakanties zijn daarbij denkbaar, van erop uit trekken met de caravan of camper tot vliegvakanties waarbij mensen verblijven in een prachtige vakantievilla of luxe hotel. ,,Gedurende de reis raken je zorgen op de achtergrond en alle mooie momenten neem je als warme herinneringen mee naar huis. En eenmaal terug geeft het je energie en kracht om door te gaan.”

De moed erin houden

De twee vrouwen ontvingen van één van de mensen met kanker die onlangs is mee geweest de volgende reactie: ,,Als je wereld op z’n kop staat en alles voor je gevoel uitzichtloos is, dan valt het niet meer mee om de moed er nog een beetje in te houden, laat staan je te kunnen richten op een reis naar het buitenland. Het zou niet eens bij me zijn opgekomen, totdat ik hoorde van Stichting OnGo Care. Ik bezocht de website, besloot contact op te nemen en kreeg een ontzettend aardige vrouw aan de lijn die alle tijd voor mij nam en meteen al een paar grote zorgen bij me kon wegnemen. Tijdens onze reis was het een hele geruststelling dat als ik plotseling ziek zou worden er hulp in de buurt was.”

Initiatiefnemers

Op hun site stellen de initiatiefnemers zich zo voor: ,,Wij zijn Mariët Raatgever en Petra van Broekhoven en al jaren werkzaam in de zorg voor mensen met kanker. Mariët is tot op heden programmamanager in een Oncologie Centrum, verpleegkundig specialist (niet praktiserend) en adviseur van een inloophuis voor mensen met kanker. Petra is verpleegkundige en gaf leiding aan ditzelfde Oncologie Centrum. De zorg voor mensen met kanker ligt ons na aan het hart.”

Meer weten? Kijk op www.ongo-care.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!