vakantie abruzzo

Ontdek Abruzzo!

“Abruzo, een gebied om zelf te ervaren.” Dit is de slogan van de website

www.visitabruzzo.nl, die sinds eind 2012 officieel is. De streek is blijkbaar meer dan de moeite waard dat er werk van gemaakt gaat worden dit nog minder bekende deel van Italie te promoten.

Heel universum

Tussen de Apennijnen en de Adriatische zee, gemakkelijk te bereiken vanaf de meeste delen van Italie, maar toch op nog voldoende afstand om de rust te behouden, ligt de regio Abruzzo, een heel universum dat, zeker niet onterecht, langzaam ontdekt begint te worden.

Oneindig veel mogelijkheden

De mogelijkheden in de regio lijken oneindig dankzij haar brede scala van skipistes en stranden, natuurparken en kunststeden, middeleeuwse kerken, kastelen en musea. De meeste bezoekers worden aangetrokken door de stranden en parken, de middeleeuwse monumenten of de sneew.

Toch bezit de regio vele andere trekpleisters waaronder bijvoorbeeld eten en drinken, ambachten, spa’s, bedevaartsoorden en locaties met vele sportfaciliteiten.

Enthousiast?

Ben je enthousiast gemaakt om Abruzzo te gaan bezoeken voor het eerst of ben je een oude vriend? In beide gevallen nodigt de regio je uit om deze boeiende streek binnen te treden, nu gemakkelijk te bereiken via de snelweg, het spoor of door de lucht vanuit de meeste delen van Italië of Europa.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!