Ontdek de Maltese Archipel

Malta is een veelzijdig eiland gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van Sicilie. De archipel bestaat uit 3 eilanden, hoofdeiland Malta en twee kleinere eilanden genaamd Gozo en Comino.

Dit eiland heeft een schat aan historische en culturele monumenten. Door de centrale ligging kent het eiland een bijzondere geschiedenis met invloeden vanuit de Arabische wereld. Historische tempels, oude paleizen en vestingsteden uit de middeleeuwen maken Malta een interessante vakantiebestemming. Maar naast de historie heeft Malta ook een moderne kant ontwikkeld, zoals het Portomasso gebied waar de meest trendy restaurants liggen aan de chique jachthaven.

Malta is nog niet echt bekend bij het grote publiek, maar heeft talloze verrassingen voor haar bezoekers. Vooral de hoofdstad Valletta en het toeristische St. Juliens zijn leuke plaatsen om te vertoeven voor singles. Men kan hier uitstekend winkelen, eten en op stap gaan.

Malta is bij uitstek de plek om cultuur op te snuiven maar ook voor een heerlijke strandvakantie leent het eiland zich prima. De archipel heeft zelfs het schoonste zwemwater van de Middellandse Zee. De rotsachtige kust en prachtige baaien nodigen je uit voor een prachtige wandeling. Ook watersport liefhebbers komen hier aan hun trekken.

Malta heeft vakantiegangers veel te bieden. Ontdekken, genieten, bewonderen en relaxen zijn de woorden die kenmerkend zijn voor een heerlijke vakantie in Malta.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!