reizen Groenland

Ontdek de schoonheid van Groenland

Weleens gefantaseerd over een vakantie naar Groenland? Het land van het eeuwige ijs, fjorden, walvissen en zeehonden. Groenland is het grootste eiland ter wereld, waar slechts 50.000 mensen wonen. Het is daarmee ook het dunst bevolkte gebied ter wereld. De kustlijn met fjorden en ijsbergen is adembenemend mooi. Wil je het mooiste van Groenland ontdekken, dan trek je warme kleding aan en stap je de boot op. Dit is wat je gaat zien!

Het eeuwige ijs

Groenland wordt bewoond door eskimo’s die hier inuit genoemd worden. Groenlanders geven hun land ook liever een andere naam: Kalaallit Nunaat. Oftewel: het land van de mensen, het land van de Groenlanders. Qua ligging hoort Groenland bij Noord-Amerika, maar politiek gezien zijn er banden met Denemarken en dus met Europa.

Het grootste deel van het land (85 procent) bestaat uit ijs, waardoor alleen het zuiden van Groenland – en een deel van het westen – bewoonbaar is. Hoofdstad Nuuk vind je dan ook in het zuiden. Delen van het land zijn voorzien van een dikke laag eeuwig ijs dat zich bovenop land bevindt. Maar ook hier is de opwarming van de aarde flink te merken en smelten delen van de ijslaag.

Natuur in Groenland: neem de boot

De kusten van het hele eiland bestaan uit fjorden en gletsjers. Maar er zijn zeker ook weelderig begroeide gebieden waar je fantastische hikes en wandelingen kunt maken. De beste manier om de natuur in groenland te ontdekken is met de boot. Tijdens een boottocht door de fjorden kun je de schoonheid van de natuur pas echt goed op je laten inwerken.

Dennis Schmelz, de maker van deze sensationeel mooie video, maakte afgelopen zomer een reis naar Groenland. Het was zijn eerste reis naar dit bijzondere land. Schmelz maakte zijn reis in juli, tijdens de middernachtzon, en zeilde in een boot langs de fjorden. Op zijn blog vind je overigens nog wat meer foto’s (behind the scenes) die hij tijdens de reis gemaakt heeft. Maar geniet zeker ook mee van zijn videobeelden: de sensationele schoonheid van Groenland.

 

De beste reistijd voor een reis naar Groenland?

De beste reistijd voor een vakantie naar Groenland is de zomer. In de maanden juni tot en met september heb je hier namelijk hele lange dagen, met dank aan de middernachtzon. Je hebt dagen waarop het (ongeveer) 24 uur licht is en dat is een hele bijzondere ervaring. Vanaf half september zul je merken dat de dagen heel snel korter worden en de temperatuur ook flink omlaag zal gaan. De wintermaanden zijn koud en donker op Groenland, maar juist dan zijn er weer heel veel toffe winterse activiteiten te beleven. Sneeuw biedt namelijk weer kansen voor bijvoorbeeld hondensleetochten en ook dat is heel bijzonder om ooit eens in je leven te doen. De zomer is dus wat aangenamer qua daglicht en temperatuur, maar ben je niet bang voor kou dan is kan de winter zomaar voor jou ook een goede reistijd zijn.

Met singles naar Groenland

Zin gekregen in dit bijzondere avontuur en wil je graag samen met een leuke groep mensen Groenland ontdekken? Kijk dan eens bij Baobab of Sawadee. Zij verzorgen onvergetelijk mooie groepsreizen voor singles!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!