eten bangkok

Ontdek een waar culinair paradijs: Thailand

Wie aan Thailand denkt, denkt bijna direct aan de fantastische keuken. Van Pad Thai en tal van verschillende curries tot bananenpannenkoeken en Mango Sticky Rice, het Thaise eten is enorm divers en de keuken een van de beste en meest geliefde ter wereld. Het bruisende Bangkok, waar alle Thaise  smaken samenkomen, is een waar culinair paradijs. Steeds meer sterrenkoks openen een restaurant in de Thaise hoofdstad en naast het populaire street food biedt Bangkok nu ook een indrukwekkend aanbod aan fine dining restaurants.

Street Food

Street food en Bangkok zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op iedere hoek van de straat worden de beste authentieke Thaise gerechten vers bereid: van soep en noodles tot curries en kipsaté. De street food vindt zijn oorsprong in Chinatown en hier worden nog steeds de beste dumplings en oyster omelettes bereid. Ook de straat Soi Rambuttri staat met zijn honderden eetkramen bekend om het geweldige street food voor de beste Pad Thai en Mango Sticky Rice.

Soul Food

Waar de food scene van Bangkok een paar jaar geleden nog voornamelijk bestond uit street food, zijn er nu enorm veel hippe, moderne restaurants in de stad te vinden. Bezoek de meest trendy wijk van Bangkok, Thonglor en eet bij het Italiaanse Bottega Di Luca Bangkok of bij Soul Food. De wijk Bang Rak doet ook niet onder in het aanbod van hippe restaurants. Hier is onlangs zelfs een Unicorn Cafe geopend, waar bezoekers zich onderdompelen in een kleurrijke wereld van eenhoorns en regenbogen. Het menu bestaat onder andere uit regenboogspaghetti, unicorn burgers en suikerspinlimonade.

Sterrekoks

Steeds meer internationale sterrenkoks openen een restaurant in de culinaire Thaise hoofdstad, zoals de Nederlandse Henk Savelberg, die twee jaar geleden het Frans-Nederlandse toprestaurant Savelberg Thailand opende. Een ander Frans toprestaurant is Le Normandie Bangkok, dat bekend staat als het beste haute cuisine restaurant van de stad. Voor een traditioneel Thais menu bezoek je restaurant Nahm, een van de beste van heel Azië  met authentieke Thaise gerechten.

Zie jij het al helemaal zitten zo’n culinaire trip door Thailand? Boek dan snel een heerlijk singlereis naar dit fantastische land! De beste aanbieders voor groepsreizen naar Thailand vind je hier. 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!