eenoudervakanties

Ontspannen vakanties voor alleenstaande ouders

Eenouderreizen zijn in de zomer de uitkomst voor alle alleenstaande ouders die toe zijn aan een ontspannen vakantie. Terwijl jij eindelijk toekomt aan dat boek spelen de kids met elkaar. En ’s avonds? Dan zitten jullie gezellig met z’n allen aan de BBQ!

Waarom met eenouderreizen op vakantie?

Twijfel je nog om met andere alleenstaande ouders op vakantie te gaan? Niet doen! Wanneer je er alleen voor komt te staan dan is het organiseren van een vakantie met kinderen een behoorlijke uitdaging. Je bent nu 24-7 verantwoordelijk en moet dus wel 10 paar ogen hebben om ze in de gaten te houden. Wanneer ze eenmaal uitgeteld in bed liggen, kan jij ook niet meer. En dat was toch niet de bedoeling van je vakantie? Wanneer je met andere single parents op vakantie gaat doe je niet alleen je kinderen maar ook jezelf een groot plezier. Zij vermaken zich met elkaar en jij komt eindelijk aan jezelf toe. Daarnaast ontmoet je ook andere ouders die in dezelfde situatie zitten als jij en dat is toch een stuk leuker dan wanneer je alleen maar tussen de complete gezinnetjes zit.

De keuze voor een eenoudervakantie

Er zijn verschillende gerenommeerde reisorganisaties die erg leuke eenoudervakanties organiseren voor jou en je kids. Of je nu wilt kamperen of liever in een leuk appartementencomplex of hotel verblijft, ze hebben met elkaar gemeen dat alles erop gericht is jou en je kinderen een topvakantie te bezorgen! De vakantiebestemmingen variëren, maar ze bevinden zich doorgaans in Europa. Zelf er naar toe rijden of liever met de bus? Het kan allemaal.

We zetten de beste 6 eenoudervakanties even voor je op een rij.

1. Estivant (het Franse woord voor ‘zomergast’) organiseert al 15 jaar met veel succes bijzondere vakanties voor eenoudergezinnen. Onze vakanties zijn uniek, door onze enthousiaste, gastvrije medewerkers, leuke programma’s en heerlijke vakantiebestemmingen. Estivant is een belevenis voor jou en je kinderen!

2. Ben je op zoek naar een compleet verzorgde vakantie voor single ouders die alleen met hun kind of kinderen (van 0 tot 18 jaar) op vakantie willen? Ga dan mee met Maris Life! Onze bestemmingen zijn met zorg uitgekozen, scherp geprijsd en altijd kindvriendelijk!

3. Cirkel Vakanties. Op zo’n heerlijke 1 ouder strand vakantie reis je per touringcar of per vliegtuig. Of je gaat op eigen gelegenheid het warme zand tegemoet. Voor de echte zon- en strandliefhebber hebben wij dan ook mooie campings, hotels en appartementen uitgezocht. Het Sun & Fun team is gratis en staat bij een 1 ouder strand vakantie voor je klaar.

4. Voor gezellige en/of bijzondere single reizen, zit je bij One2gether Travel goed! Daarnaast verzorgen we reizen voor alleenstaande ouders. Onze reizen zijn altijd erg gezellig en hebben vaak ook uniek of bijzonder programma. Wij weten al jarenlang een bijzondere sfeer te creëren!

 5. Ben jij een alleenstaande ouder en wil je er graag even tussenuit met je kind(eren)? En gaat je voorkeur uit naar een vakantiebestemming buiten Europa? Dan ben je bij Koning Aap verzekerd van succes. Je kunt hier terecht voor compleet verzorgde eenoudervakanties naar de meeste prachtige verre bestemmingen.

6. Labyrinth biedt je een ruime keuze van vakanties door heel Europa en ver daarbuiten. We zijn daarin beslist anders dan anderen, want onze reizen zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens passend bij wie jij bent. We hebben vakanties voor verschillende leeftijds-groepen en 1-oudergezinnen. Kies, zoek en boek…

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!