Groepsreis singles eerste keer

Ook single Nederland gaat lekker op vakantie

Nu heel Nederland op vakantie gaat, blijven ook de singles niet thuiszitten. In 2016 ging driekwart van de singles minstens één keer op vakantie. Toch gaan ze maar zelden alleen: “Als single kun je overal heen gaan op vakantie, maar vakanties zijn nog leuker als je ze met anderen kunt delen.”

Alleen op reis of toch samen met singles?

Slechts een kwart van de singles die op vakantie gaat, gaat alleen, blijkt uit cijfers van het CBS. De rest gaat bijvoorbeeld samen met vrienden weg, of logeert bij familie in het buitenland. Ook gaan er steeds meer singles mee op reizen die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Op reismagazine Single2Travel.nl tref je een uitgebreid overzicht aan als het gaat om vakanties speciaal voor singles.

Daten en seks

“We groeien enorm”, zegt Emma Blanchard van reisorganisatie Crusj, die singlereizen aanbiedt. “Mensen durven er openlijk voor uit te komen dat ze op singlereis gaan. Het stigma is eraf. Vroeger dachten mensen dat het vooral draait om daten en seks, of dat er alleen geitenwollensokkentypes meegaan. Dat is echt niet zo.”

“Mensen die zijn geweest vertellen enthousiast tegen anderen dat ze ook moeten gaan. Het is nu een gangbare vorm van op vakantie gaan”, zegt ze. Dat blijkt ook uit het aanbod van de vakanties. “We zijn ooit begonnen met pakketreizen met veel excursies, maar sinds kort bieden we bijvoorbeeld ook yogareizen aan.”

‘Ik was best zenuwachtig’

Ook de 49-jarige Hans van Doorn ziet dat het steeds normaler wordt om op singlevakantie te gaan. Hij ging voor de eerste keer op singlevakantie toen hij 25 was. “We gingen naar de Dordogne. Ik was toen best zenuwachtig, want ik vond het behoorlijk spannend om met een groep vreemden op vakantie te gaan.”

“Je weet niet wat je treft. Maar ik wilde niet in m’n eentje op vakantie, dus ik ging toch. Tegen een muur praten is ook niet altijd gezellig.” En het beviel, want hij ging nog zo’n tien keer met een groep singles op reis. “De laatste keer was een paar weken geleden, met een groep mensen van mijn leeftijd naar Portugal, ook dat was heel leuk.”

Lees hier de rest van het artikel…

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!