Groepsreis singles eerste keer

Ook single Nederland gaat lekker op vakantie

Nu heel Nederland op vakantie gaat, blijven ook de singles niet thuiszitten. In 2016 ging driekwart van de singles minstens één keer op vakantie. Toch gaan ze maar zelden alleen: “Als single kun je overal heen gaan op vakantie, maar vakanties zijn nog leuker als je ze met anderen kunt delen.”

Alleen op reis of toch samen met singles?

Slechts een kwart van de singles die op vakantie gaat, gaat alleen, blijkt uit cijfers van het CBS. De rest gaat bijvoorbeeld samen met vrienden weg, of logeert bij familie in het buitenland. Ook gaan er steeds meer singles mee op reizen die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Op reismagazine Single2Travel.nl tref je een uitgebreid overzicht aan als het gaat om vakanties speciaal voor singles.

Daten en seks

“We groeien enorm”, zegt Emma Blanchard van reisorganisatie Crusj, die singlereizen aanbiedt. “Mensen durven er openlijk voor uit te komen dat ze op singlereis gaan. Het stigma is eraf. Vroeger dachten mensen dat het vooral draait om daten en seks, of dat er alleen geitenwollensokkentypes meegaan. Dat is echt niet zo.”

“Mensen die zijn geweest vertellen enthousiast tegen anderen dat ze ook moeten gaan. Het is nu een gangbare vorm van op vakantie gaan”, zegt ze. Dat blijkt ook uit het aanbod van de vakanties. “We zijn ooit begonnen met pakketreizen met veel excursies, maar sinds kort bieden we bijvoorbeeld ook yogareizen aan.”

‘Ik was best zenuwachtig’

Ook de 49-jarige Hans van Doorn ziet dat het steeds normaler wordt om op singlevakantie te gaan. Hij ging voor de eerste keer op singlevakantie toen hij 25 was. “We gingen naar de Dordogne. Ik was toen best zenuwachtig, want ik vond het behoorlijk spannend om met een groep vreemden op vakantie te gaan.”

“Je weet niet wat je treft. Maar ik wilde niet in m’n eentje op vakantie, dus ik ging toch. Tegen een muur praten is ook niet altijd gezellig.” En het beviel, want hij ging nog zo’n tien keer met een groep singles op reis. “De laatste keer was een paar weken geleden, met een groep mensen van mijn leeftijd naar Portugal, ook dat was heel leuk.”

Lees hier de rest van het artikel…

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!