contact locals

Ook vegetariërs kunnen genieten in Argentinië

Wil jij graag op reis naar het schitterende Argentinië op vakantie? Dan ben je vast niet alleen nieuwsgierig naar de tango maar ook hoe de lokale keuken eruit ziet! Argentijnen zijn enorme vleesliefhebbers! De asado, oftewel barbecue, is een levendige traditie en steak, chorizo en de parrilla (wat letterlijk grill maar ook grillrestaurant betekent) zijn dan ook de specialiteiten in de typische Argentijnse keuken. Toch kunnen ook vegetariërs lekker eten in Argentinië. En vergeet je die lekkere wijn niet?

4 x per dag eten

Restaurantjes vind je in Argentinië in overvloed. Argentinië heeft een eigen keuken met gerechten die per regio verschillen. Het is mogelijk om in restaurants een almuerzo of lunch te bestellen waarbij soms een vast dagmenu wordt bezorgd en soms kan er gekozen worden tussen verschillende gerechten. In het merendeel van de gelegenheden wordt er met menukaarten gewerkt en kan er dus a la carte gegeten worden. Argentijnen eten over het algemeen vier keer per dag waar de middagmaaltijd het belangrijkste is.

Op naar de supermarkt

Door het ontbreken van markten en door de aanwezigheid van supermarkten, lijkt Argentinië meer op het Westen dan Peru of Bolivia bijvoorbeeld. Voor de dagelijkse boodschappen kun je dus gewoon naar de winkel. Hoe groter de supermarkt, hoe groter het assortiment. In de gemiddelde supermarkt is er in elk geval een slager, een kaasboer, een bakkerij en natuurlijk een grote afdeling voor de wijnen. De prijzen zijn niet om van te schrikken. Door de bank genomen, zijn ze iets lager dan in Nederland, vooral de wijnen en vleeswaren.

Kleine levensmiddelenwinkels

Naast supermarkten zijn er veel slagerijen, kaasboeren en bakkerijen in de steden. Ze hebben vaak een specifieker assortiment, maar zijn niet per definitie duurder dan de supermarkt. Verder zijn er veel kleine winkels die vaak tot diep in de nacht open zijn.

Zoet ontbijt

In bijna elk ho(s)tel in Argentinië krijg je ongeveer hetzelfde zoete ontbijt. Dit ontbijt is uiteraard ook in restaurants te verkrijgen. Je krijgt een (of meerdere) medialuna’s. Dit is een soort kleine croissant, maar dan zoeter. Daarnaast krijg je meestal nog een aantal andere zoete baksels en een sneetje (stok)brood. Dit wordt altijd geserveerd met dulce de leche, een typische Argentijnse lekkernij. Vrij vertaald betekent het zoetigheid van melk. Het wordt gemaakt door melk door te koken en er suiker aan toe te voegen waarna er een karamelachtige pudding ontstaat. Het is heel zoet.

Vegetarisch eten in Argentinië

De aanwezigheid van supermarkten is voor vegetariërs erg fijn. Uiteraard vind je in de grotere steden ook veel restaurants met andere roots. Zo zijn er ook veel Italiaanse restaurants met goede mozzarella-pizza’s en gnocchi. Zo kun je in Buenos Aires heerlijk Italiaans eten bij restaurant Ogi’s. Als je on a budget reist en niet op de meer westerse restaurants aangewezen wilt zijn, biedt zelf koken een uitkomst. Veel hostel bieden uitgebreide keuken waar je gebruik van mag maken. Verder vind je bijna overal zogenoemde por kilo restaurants. Hier vind je een buffet met onder andere een grote variatie aan salade en groenten. Je betaalt per kilo, dus precies voor wat je eet en in veel gevallen is het vers en smakelijk!

Proeven van Argentinië?

Zie jij het wel zitten? Met eigen ogen zien en natuurlijk proeven hoe fantastisch Argentinië smaakt? Reis dan samen met singles net als jij af naar het prachtige Argentinië! Dit kan onder meer met: Shoestring, Baobab en Sawadee. Wil je wel met een groepsreis mee maar niet per se met alleen singles? Dan heb je bij Djoser ook prachtige groepsreizen naar Argentinië.

 

Bron: Aroundtheglobe

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!