wintersport duitsland

Oostenrijk beste wintersportbestemming

Oostenrijk is de beste wintersportbestemming van Europa. Met een gemiddelde waardering van een 8,1 blijft het land Italië en Duitsland voor.

Dit blijkt uit een onderzoek van vakantiewebsite Zoover waarin is gekeken naar ruim 30.000 beoordelingen van wintersporters de afgelopen drie jaar. Zo’n 53 procent van de wintersportbeoordelingen op de website gaan over Oostenrijk.

Volgens het onderzoek is de apres-ski ervaring in Oostenrijk de beste van Europa. Ook op het gebied van accommodaties scoort het land het hoogst. Gemiddeld geven wintersporters een 8,5 voor de kwaliteit van verblijfsaccommodaties. Frankrijk scoort het laagst, de grootste klacht is de hoeveelheid ruimte in de accommodaties. Italië wordt na Oostenrijk het best gewaardeerd. Hoewel er nog maar een klein percentage afreist naar Italië wordt met name de omgeving en de kwaliteit voor gevorderden hoog gewaardeerd.

Boekingen

Hoewel het aantal geboekte georganiseerde reizen naar de wintersport flink achterloopt lijkt het erop dat het aantal wintersporters niet gaat tegenvallen. Volgens de website gaan mensen minder georganiseerd naar de wintersport en wanneer ze dit wel doen wordt er gemiddeld later geboekt.

Bij later boeken speelt de bereikbaarheid van de wintersportgebieden een belangrijke rol. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben, met name Transavia, hun zijn aanbod enorm uitgebreid. Hierbij wordt de geplande reis dynamischer en kiezen wintersporters soms pas op het laatste moment om toch nog te gaan.

Ischgl

Het Oostenrijkse Ischgl is dit jaar de beste bestemming voor gevorderden. Het skigebied krijgt een 9,2 van gevorderde wintersporters. Ook het Oostenrijkse Fiss doet het goed. Op nummer drie staat het skigebied van Val Thorens in Frankrijk. Beginners zijn juist goed af in het Tsjechische Lipno. Uiteraard staan ook de Oostenrijkse gebieden hoog. Het Duitse Winterberg staat de vierde plaats als gebied het dichts bij huis.

Bron: Zoover

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!