wintersport duitsland

Oostenrijk beste wintersportbestemming

Oostenrijk is de beste wintersportbestemming van Europa. Met een gemiddelde waardering van een 8,1 blijft het land Italië en Duitsland voor.

Dit blijkt uit een onderzoek van vakantiewebsite Zoover waarin is gekeken naar ruim 30.000 beoordelingen van wintersporters de afgelopen drie jaar. Zo’n 53 procent van de wintersportbeoordelingen op de website gaan over Oostenrijk.

Volgens het onderzoek is de apres-ski ervaring in Oostenrijk de beste van Europa. Ook op het gebied van accommodaties scoort het land het hoogst. Gemiddeld geven wintersporters een 8,5 voor de kwaliteit van verblijfsaccommodaties. Frankrijk scoort het laagst, de grootste klacht is de hoeveelheid ruimte in de accommodaties. Italië wordt na Oostenrijk het best gewaardeerd. Hoewel er nog maar een klein percentage afreist naar Italië wordt met name de omgeving en de kwaliteit voor gevorderden hoog gewaardeerd.

Boekingen

Hoewel het aantal geboekte georganiseerde reizen naar de wintersport flink achterloopt lijkt het erop dat het aantal wintersporters niet gaat tegenvallen. Volgens de website gaan mensen minder georganiseerd naar de wintersport en wanneer ze dit wel doen wordt er gemiddeld later geboekt.

Bij later boeken speelt de bereikbaarheid van de wintersportgebieden een belangrijke rol. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben, met name Transavia, hun zijn aanbod enorm uitgebreid. Hierbij wordt de geplande reis dynamischer en kiezen wintersporters soms pas op het laatste moment om toch nog te gaan.

Ischgl

Het Oostenrijkse Ischgl is dit jaar de beste bestemming voor gevorderden. Het skigebied krijgt een 9,2 van gevorderde wintersporters. Ook het Oostenrijkse Fiss doet het goed. Op nummer drie staat het skigebied van Val Thorens in Frankrijk. Beginners zijn juist goed af in het Tsjechische Lipno. Uiteraard staan ook de Oostenrijkse gebieden hoog. Het Duitse Winterberg staat de vierde plaats als gebied het dichts bij huis.

Bron: Zoover

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
tips auto vakantie check
By Margret ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!