Op reis met oog voor het milieu

Je computer vergeten uit te schakelen als je op reis vertrekt, je afval zorgeloos dumpen onderweg of halflege bierblikjes achterlaten op het strand… Het spreekt voor zich dat deze manier van reizen weinig respectvol is voor het milieu. Met deze tips reis je op een ecologische manier, zonder te moeten inboeten aan ontspanning.

1. Zorg dat alle elektronische apparaten afgesloten zijn en trek hun stekker uit het stopcontact. Zo verbruiken ze helemaal niets terwijl je weg bent.

2. Reis licht met het vliegtuig. Hoe zwaarder je koffers zijn, hoe meer brandstof het vliegtuig nodig heeft en hoe meer CO2 er zal uitgestoten worden tijdens de vlucht.

3. Neem je vertrouwde beautyproducten niet mee in je toilettas. Deze creëren afval ter plaatse. Kies liever voor miniflacons van eco-labels. Deze breken makkelijk af en zijn dus minder belastend voor het milieu.

4. Ga je op reis met de auto, beperk dan je snelheid. Als je een snelheid tussen de 110 en 120 kilometer per uur aanhoudt, produceer je minder uitlaatgassen. Daarnaast kan je tot vijf liter benzine uitsparen op een traject van zo’n 500 kilometer.

5. Vergeet airco. Airconditioning zorgt ervoor dat je tussen de 10 en 15 procent meer brandstof verbruikt en dus meer uitlaatgassen verspreidt. Kies voor de old-school aanpak en zet de ramen van de wagen open voor wat afkoeling.

6. Reis bij voorkeur met de trein. Dit is immers een milieuvriendelijker vervoermiddel in vergelijking met het vliegtuig of de auto. Bovendien ben je goedkoper uit als je je stoelen vroeg genoeg boekt.

7. Zoek naar hotels met een eco-label. Deze houden nauwkeurig in het oog dat er zo weinig mogelijk water, zeep en licht wordt verspild.

8. Neem steeds een klein plastic zakje mee om je afval in te deponeren. Houd het bij tot je een vuilnisbak tegenkomt. Lege blikjes, snackverpakkingen en kauwgom horen echt niet thuis op straat of op het strand.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!