Praag vakantie

Op reis terug in de tijd

Bij het uitzoeken van een reisbestemming letten reizigers op verschillende dingen. Een van de dingen die men daarbij belangrijk vindt, is de historische waarde van een stad. Een stad met geschiedenis staat hoog op het wensenlijstje. Hotels.com stelde een top 4 op van steden waarbij de reiziger zich in vroeger tijden waant.

Athene, Griekenland

Griekenland wordt gezien als de bakermat van de moderne tijd. De eerste vermelding van Athene stamt uit de veertiende eeuw voor Christus. Het is nauwelijks voor te stellen hoeveel bouwwerken er sinds die tijd zijn gebouwd, vervallen en weer zijn opgebouwd. Het meest beroemde architectonische monument uit Athene is de Acropolis. Dit versterkte deel van de stad was een toevluchtsoord ten tijden van oorlog en bestaat uit meerdere tempels en gebouwen. De tempel van Zeus is ook een beroemd, architectonisch bouwwerk. Het is de grootste tempel van Griekenland, gebouwd tussen de zesde en tweede eeuw voor Christus. Echte geschiedenis liefhebbers zouden ook een bezoekje moeten wagen aan Plaka, het oudste gebied van Athene. Hier zijn verschillende tijdperken in de geschiedenis van de architectuur naast elkaar te bewonderen, zowel oud als modern.

Jeruzalem, Israël

Jeruzalem is een van de oudste steden ter wereld. De eerste keer dat de stad in de overlevering werd vermeld, was in de vierde eeuw voor Christus. Tegenwoordig is Jeruzalem de moderne en zeer ontwikkelde hoofdstad van Israël, waar prachtige eeuwenoude historische gebouwen te zien zijn. Jeruzalem ’s belangrijkste bezienswaardigheid is de Klaagmuur, de heilige bezienswaardigheid van het Joodse volk. De muur is de westelijke muur van de Joodse tempel, die is gebouwd op de resten van de tempelberg. Voor de Klaagmuur wordt gebeden en bezoekers stoppen briefjes met verzoeken en wensen in de muur, in de hoop dat deze uitkomen. Een ander groot historisch gebouw in Jeruzalem is de Heilige Grafkerk. Dit Christelijk heiligdom werd in 325 na Christus gebouwd. Een andere toeristische trekpleister is de Toren van David. Koning Herodes liet in de eerste eeuw voor Christus drie verdedigingstorens bouwen. Alleen de Toren van David staat hiervan nog overeind. In de toren is het museum van de geschiedenis van Jeruzalem gevestigd.

Praag, Tsjechië

Praag, de gouden stad, is al jaren een van de meest toeristische steden van Europa. Dat is te begrijpen, als je kijkt naar het hoge aantal bezienswaardigheden in de stad. Reizigers moeten in ieder geval de Oude Stad niet overslaan, dé place to be in Praag. Hier is de Oude Stadshal te vinden, beroemd om de reusachtige klok, bestaande uit bewegende poppetjes en globes. De klok, gebouwd in 1400, wordt als een symbool voor Praag gezien. Een andere plek in Praag die je gezien moet hebben, is de Burcht van Praag, waarschijnlijk het grootste kastelencomplex ter wereld. Per jaar trekt het complex meer dan een miljoen bezoekers.

Istanbul, Turkije

Istanbul is Turkije’s grootste stad en waarborgt een schat aan historische gebouwen. Een bezoek aan Sultanahmet is de moeite waard; dit grote plein vormt het historisch centrum van Istanbul. Twee beroemde architectonische bouwwerken liggen tegenover elkaar; de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. De Aya Sofia wordt gezien als één van de hoogtepunten van de Byzantijnse architectuur. Aanvankelijk was de kerk orthodox, maar in de vijftiende eeuw werd de kerk omgevormd tot Islamitische moskee. Vandaag de dag is de kathedraal een van de meest magnifieke museums ter wereld en een bezoekje meer dan waard. Aan de overkant van de Aya Sofia, ligt de Blauwe Moskee, een van de symbolen van de stad. De moskee is in 1616 gebouwd en is onovertroffen in zijn grootsheid en schoonheid.

TOP 4 van steden met historische gebouwen: gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in de eerste zes maanden van 2014 door reizigers uit de eurozone 

Athene             € 89
Jeruzalem       € 132
Praag              € 88
Istanbul         € 94

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!