Op singlereis met SQ.Travel naar Rome

Begin september vertrok SQ.Travel wederom met een twaalf singles voor een vijfdaagse trip naar de eeuwige stad Rome. Het werd een bijzondere reis. Niet alleen het lekkere eten, de prachtige stad, het mooie weer, het heerlijke hotel, maar vooral de ontzettend leuke groep maakte het een onvergetelijk lang weekend.

Donderdag
Na een vlotte verzameling op het vliegveld togen we vol verwachting richting Rome. Bij aankomst stonden de transferbusjes al keurig te wachten en loodsten ons vlotjes door het razend drukke verkeer van Rome. Het hotel overtrof alle verwachtingen. Mooi gelegen, heerlijke kamers, comfortabele bedden, kortom de perfecte stek voor een verblijf in deze stad. Even opfrissen en op naar het restaurant. Na een overdadig diner wandelden we voldaan terug naar het hotel. Lekker slapen want morgen bijtijds op voor een dagje cultuur.

 

Concert Rome TiberVrijdag
Verzamelen aan het ontbijt, lekker eten en vervolgens wandelend naar de Sint Pieter. Tijd genoeg om alles eens goed in je op te nemen. Ook een bezoekje aan de koepel mocht niet ontbreken. Wat een schitterend uitzicht over Rome! Na op ons gemak te hebben rondgedwaald was het alweer lunchtijd. Een lekkere panini, drankje of cappuccino erbij en op naar het Vaticaans Museum. Hier kijk je werkelijk je ogen uit. Van links naar rechts, van boven tot onder tot het je duizelt. Na zoveel indrukken was het fijn om even te relaxen in het hotel waarna we vertrokken naar de gezellige wijk Trastevere.  Lekker eten, glaasje wijn erbij om alle indrukken nog maar eens de revue te laten passeren. Tijdens de wandeling terug naar het hotel even aanwaaien bij een concert aan de Tiber, terrasje pakken voor een laatste afzakkertje en lekker slapen.

 

Piazza NavonaZaterdag
Op zaterdag slapen we iets langer, ontbijten net zo lekker en beginnen we aan een schitterende stadswandeling door het oude Rome. We passeren de Campo Fiori, Piazza Navona, natuurlijk de beroemde Trevi Fontein en de Spaanse trappen. Het is werkelijk een groot openluchtmuseum. In de middag hebben we een vrij programma. Waar de een gaat shoppen, duikt de ander het park of het museum in. Zo komen we eind van de dag weer bij elkaar om te gaan eten op het beroemde Piazza Navona. Straattheater, artiesten en toeristen trekken aan ons voorbij. Dit is puur genieten. Een deel van de groep besluit dat het nog geen bedtijd is en strijkt nog neer op een terrasje bij het Pantheon. Wat een wonderlijke beleving ’s avonds laat, zomerzwoel terwijl het al september is. Je zou er het liefst de hele nacht blijven zitten. Maar helaas, het wordt toch echt bedtijd, morgen is er weer een dag.

 

ColosseumZondag
Zondag staat in het teken van de oude Romeinen want we vertrekken met de Metro naar de andere kant van Rome om het Colosseum te bezoeken. Met een gids die ons alles vertelt wat we maar weten willen kijken we onze ogen uit in deze arena. Ook een bezoek aan het Forum Romanum mag natuurlijk niet ontbreken nu we hier zijn. De gids brengt de oudheid tot leven met zijn boeiende verhalen. Na een bijna overdosis cultuur zijn we toe aan een ander soort ontspanning. Het park Villa Borghese leent zich hier perfect voor. Lekker languit in het gras, midden in Rome, zo’n ongelofelijke rust, aan de picknick, wat wil een mens nog meer. Dit is La Dolce Vita ten top! Maar ook vandaag sluiten we de dag niet af zonder een lekker Italiaans Diner. Vlakbij de Spaanse Trappen zit een heerlijk restaurantje waar we nog tot laat buiten genieten van al het moois dat Rome ons heeft laten zien. Nog een nachtje in onze lekkere bedden en dan moeten we alweer richting huis.

 

Rome SinglesMaandag
Vandaag vertrekdag. Eerst maar eens uitgebreid ontbijten, koffertjes pakken en verzamelen in de lobby. Onze taxibusjes loodsen ons weer keurig naar het vliegveld. Wat een hectiek dat verkeer. Het is maar goed dat we hier zelf niet hoeven te chauffeuren. Na een prima terugvlucht is het afscheid dan toch echt daar. We hebben genoten, ons reuze vermaakt, enorm gelachen en er wordt dan ook hartelijk afscheid genomen. Nu al heimee, nagenieten geblazen dus.

Ook zin in Rome? SQ.Travel heeft een speciale Kerstreis op de agenda staan. Dus grijp je kans..

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!