boeken lezen vakantie

Op vakantie in 2021? Denk hier dan aan…

Corona maakt veel dingen net even wat ingewikkelder. Zoals vakantie, want kun je nog wel een tripje plannen voor de komende zomer? En wat betekent dat voor zaken zoals je reisverzekering? Kunnen we alweer de grens over of blijf je beter in Nederland? Allemaal vragen die we in dit artikel voor je beantwoorden.

Wat is er mogelijk?

Zoals we de afgelopen maanden al hebben gezien, kan dat van maand tot maand verschillen. Maar nu er gestart is met vaccineren zijn we hoopvol voor het vakantieseizoen van 2021. Ga er echter nog niet vanuit dat je zonder beperkingen overal naartoe kunt. Het blijft een kwestie van de laatste ontwikkelingen volgen en flexibel zijn.

Heeft het wel zin om te boeken?

Ja hoor, als je maar precies weet wat je boekt. Het is nu meer dan ooit belangrijk om je even te verdiepen in de kleine lettertjes. Dat geldt zowel voor je vakantie als voor je verzekeringen. In sommige gevallen dekt je doorlopende annuleringsverzekering de kosten als je door corona niet op vakantie kunt. Maar in andere situaties ook niet, of vergoedt bijvoorbeeld de touroperator je kosten.

In Nederland blijven of verder weg?

Sinds we met corona te maken hebben, hebben veel mensen ontdekt hoe mooi Nederland eigenlijk is. En terecht, want in eigen land kun je natuurlijk prima vakantie vieren. Ook voor 2021 is Nederland een prima bestemming. Bovendien heb je niet te maken met problemen wanneer je door maatregelen weer moeilijker internationaal kunt reizen.

Betekent dat je helemaal niet naar het buitenland moet kijken. Nee hoor, maar ook hier is het advies om je vooraf goed voor te bereiden. Welke regels heeft het land bijvoorbeeld gehanteerd in de afgelopen maanden? Hoe ging Nederland om met reizigers uit die landen? En kijk ook hierbij weer naar de voorwaarden van degene die de reis aanbiedt en je reisverzekering.

Tot slot…

Vergeet vooral ook niet van je vakantie en alle voorpret te genieten! Het is misschien even wat lastiger dan anders, maar er zijn nog steeds mogelijkheden om lekker van je vakantie te genieten. Helemaal als je deze goed voorbereid kun je er even helemaal tussenuit en je weer opladen. En laten we eerlijk zijn, dat kunnen we in deze tijden allemaal goed gebruiken.

Bron: Elkedagvakantie

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!