boeken lezen vakantie

Op vakantie in 2021? Denk hier dan aan…

Corona maakt veel dingen net even wat ingewikkelder. Zoals vakantie, want kun je nog wel een tripje plannen voor de komende zomer? En wat betekent dat voor zaken zoals je reisverzekering? Kunnen we alweer de grens over of blijf je beter in Nederland? Allemaal vragen die we in dit artikel voor je beantwoorden.

Wat is er mogelijk?

Zoals we de afgelopen maanden al hebben gezien, kan dat van maand tot maand verschillen. Maar nu er gestart is met vaccineren zijn we hoopvol voor het vakantieseizoen van 2021. Ga er echter nog niet vanuit dat je zonder beperkingen overal naartoe kunt. Het blijft een kwestie van de laatste ontwikkelingen volgen en flexibel zijn.

Heeft het wel zin om te boeken?

Ja hoor, als je maar precies weet wat je boekt. Het is nu meer dan ooit belangrijk om je even te verdiepen in de kleine lettertjes. Dat geldt zowel voor je vakantie als voor je verzekeringen. In sommige gevallen dekt je doorlopende annuleringsverzekering de kosten als je door corona niet op vakantie kunt. Maar in andere situaties ook niet, of vergoedt bijvoorbeeld de touroperator je kosten.

In Nederland blijven of verder weg?

Sinds we met corona te maken hebben, hebben veel mensen ontdekt hoe mooi Nederland eigenlijk is. En terecht, want in eigen land kun je natuurlijk prima vakantie vieren. Ook voor 2021 is Nederland een prima bestemming. Bovendien heb je niet te maken met problemen wanneer je door maatregelen weer moeilijker internationaal kunt reizen.

Betekent dat je helemaal niet naar het buitenland moet kijken. Nee hoor, maar ook hier is het advies om je vooraf goed voor te bereiden. Welke regels heeft het land bijvoorbeeld gehanteerd in de afgelopen maanden? Hoe ging Nederland om met reizigers uit die landen? En kijk ook hierbij weer naar de voorwaarden van degene die de reis aanbiedt en je reisverzekering.

Tot slot…

Vergeet vooral ook niet van je vakantie en alle voorpret te genieten! Het is misschien even wat lastiger dan anders, maar er zijn nog steeds mogelijkheden om lekker van je vakantie te genieten. Helemaal als je deze goed voorbereid kun je er even helemaal tussenuit en je weer opladen. En laten we eerlijk zijn, dat kunnen we in deze tijden allemaal goed gebruiken.

Bron: Elkedagvakantie

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!