boeken lezen vakantie

Op vakantie in 2021? Denk hier dan aan…

Corona maakt veel dingen net even wat ingewikkelder. Zoals vakantie, want kun je nog wel een tripje plannen voor de komende zomer? En wat betekent dat voor zaken zoals je reisverzekering? Kunnen we alweer de grens over of blijf je beter in Nederland? Allemaal vragen die we in dit artikel voor je beantwoorden.

Wat is er mogelijk?

Zoals we de afgelopen maanden al hebben gezien, kan dat van maand tot maand verschillen. Maar nu er gestart is met vaccineren zijn we hoopvol voor het vakantieseizoen van 2021. Ga er echter nog niet vanuit dat je zonder beperkingen overal naartoe kunt. Het blijft een kwestie van de laatste ontwikkelingen volgen en flexibel zijn.

Heeft het wel zin om te boeken?

Ja hoor, als je maar precies weet wat je boekt. Het is nu meer dan ooit belangrijk om je even te verdiepen in de kleine lettertjes. Dat geldt zowel voor je vakantie als voor je verzekeringen. In sommige gevallen dekt je doorlopende annuleringsverzekering de kosten als je door corona niet op vakantie kunt. Maar in andere situaties ook niet, of vergoedt bijvoorbeeld de touroperator je kosten.

In Nederland blijven of verder weg?

Sinds we met corona te maken hebben, hebben veel mensen ontdekt hoe mooi Nederland eigenlijk is. En terecht, want in eigen land kun je natuurlijk prima vakantie vieren. Ook voor 2021 is Nederland een prima bestemming. Bovendien heb je niet te maken met problemen wanneer je door maatregelen weer moeilijker internationaal kunt reizen.

Betekent dat je helemaal niet naar het buitenland moet kijken. Nee hoor, maar ook hier is het advies om je vooraf goed voor te bereiden. Welke regels heeft het land bijvoorbeeld gehanteerd in de afgelopen maanden? Hoe ging Nederland om met reizigers uit die landen? En kijk ook hierbij weer naar de voorwaarden van degene die de reis aanbiedt en je reisverzekering.

Tot slot…

Vergeet vooral ook niet van je vakantie en alle voorpret te genieten! Het is misschien even wat lastiger dan anders, maar er zijn nog steeds mogelijkheden om lekker van je vakantie te genieten. Helemaal als je deze goed voorbereid kun je er even helemaal tussenuit en je weer opladen. En laten we eerlijk zijn, dat kunnen we in deze tijden allemaal goed gebruiken.

Bron: Elkedagvakantie

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!