vakantie luxemburg

Op vakantie in Luxemburg

Ben je een grote natuurliefhebber en hou je van totale rust dan is Luxemburg wellicht een geschikte vakantieplaats voor jou. Het is ongeveer drie tot vier uur rijden en dan kom je direct aan in een compleet andere wereld dan Nederland.

Vakantie hoeft niet ver weg

Het platte Nederland is vervangen door vele heuvels en de drukte en de gespannen Nederlandse sfeer is vervangen door grote bossen met een adembenemende stilte waar je heerlijk tot rust kunt komen. Zo zal het al snel opvallen dat Luxemburg in het bezit is van bijzonder veel kastelen. Een vakantie hoeft niet perse ver weg om een goede tijd te beleven, zo zal Luxemburg bewijzen dat je wel degelijk dichtbij huis een geweldige vakantie kan beleven.

Actief in Luxemburg

Een aanrader is om zelf mountainbikes mee te nemen of deze ergens te huren, want hier kun je geweldige routes afleggen dwars door de schitterende natuur. Door de heuvels zal het een zware tocht worden, maar dat zorgt er dan wel weer voor dat het ijskoude drankje in de avond alleen maar beter zal smaken.

Mocht je niet zo liefhebber zijn van fietsen dan is het uiteraard aan te raden om de wandelschoenen aan te trekken en de bossen te gaan verkennen. Op deze manier kan je op een actieve manier genieten van wat Luxemburg allemaal te bieden heeft. Voor meer informatie klik hier.

Bezienswaardigheden

De Kazematten van Luxemburg is de militaire kazerne voor de verdediging en schuilplaatsen van Luxemburg. Veel, maar gelukkig niet alles is hier verwoest vanwege de neutrale status die Luxemburg heeft. Tegenwoordig is het daarom ook opengesteld om een bezoek hieraan te brengen.

Wat ook een aanrader is om het paleis Grand Ducal Palace te bezichtigen. Dit paleis stamt uit het einde van de 16e eeuw. Tegenwoordig is dit de residentie van de hertog van Luxemburg.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!