vakantie luxemburg

Op vakantie in Luxemburg

Ben je een grote natuurliefhebber en hou je van totale rust dan is Luxemburg wellicht een geschikte vakantieplaats voor jou. Het is ongeveer drie tot vier uur rijden en dan kom je direct aan in een compleet andere wereld dan Nederland.

Vakantie hoeft niet ver weg

Het platte Nederland is vervangen door vele heuvels en de drukte en de gespannen Nederlandse sfeer is vervangen door grote bossen met een adembenemende stilte waar je heerlijk tot rust kunt komen. Zo zal het al snel opvallen dat Luxemburg in het bezit is van bijzonder veel kastelen. Een vakantie hoeft niet perse ver weg om een goede tijd te beleven, zo zal Luxemburg bewijzen dat je wel degelijk dichtbij huis een geweldige vakantie kan beleven.

Actief in Luxemburg

Een aanrader is om zelf mountainbikes mee te nemen of deze ergens te huren, want hier kun je geweldige routes afleggen dwars door de schitterende natuur. Door de heuvels zal het een zware tocht worden, maar dat zorgt er dan wel weer voor dat het ijskoude drankje in de avond alleen maar beter zal smaken.

Mocht je niet zo liefhebber zijn van fietsen dan is het uiteraard aan te raden om de wandelschoenen aan te trekken en de bossen te gaan verkennen. Op deze manier kan je op een actieve manier genieten van wat Luxemburg allemaal te bieden heeft. Voor meer informatie klik hier.

Bezienswaardigheden

De Kazematten van Luxemburg is de militaire kazerne voor de verdediging en schuilplaatsen van Luxemburg. Veel, maar gelukkig niet alles is hier verwoest vanwege de neutrale status die Luxemburg heeft. Tegenwoordig is het daarom ook opengesteld om een bezoek hieraan te brengen.

Wat ook een aanrader is om het paleis Grand Ducal Palace te bezichtigen. Dit paleis stamt uit het einde van de 16e eeuw. Tegenwoordig is dit de residentie van de hertog van Luxemburg.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!