auto singles vakantie

Op vakantie met de auto? Sluit een autoverzekering af!

Wanneer je van plan bent om binnenkort met de auto aan een spannende singlereis te beginnen, is het sterk aan te raden om vooraf goed te kijken welke autoverzekering je nodig hebt. Kies je voor een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco of een allriskverzekering?

Er zijn verschillende manieren om een geschikte autoverzekering te vinden. Een autoverzekering vergelijken kan onder meer met een van de vele online vergelijkingstools. Vaak is het bij deze vergelijkingstools mogelijk om na het maken van een vergelijking direct een nieuwe verzekering af te sluiten. Wil je eerst meer weten over verzekeringen? Kijk in dat geval eens bij het Verbond van Verzekeraars! Op de website van deze organisatie vind je hier meer informatie over.

Een goede vergelijking van verzekeringen maken

Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk om niet alleen naar de maandelijks te betalen premie van de verzekering te kijken. Consumenten zijn doorgaans geneigd om te kiezen voor een autoverzekering met een zeer lage premie. Verstandiger is het echter om naar de dekking van de autoverzekering te kijken. Biedt de autoverzekering je bij een ongeluk alleen dekking voor de schade die je aan andermans voertuig aanricht, of ook voor de schade aan je eigen voertuig? Wat is het maximumbedrag wat door je verzekeraar vergoed wordt in dit geval? Enzovoorts. Pas na het vergelijken van de dekking van de autoverzekeringen kun je kijken naar de premie die je voor deze dekking betaalt bij verschillende verzekeraars.

Aanvullende verzekeringen voor je singlereis

Naast een autoverzekering zijn er verschillende andere verzekeringen die je voorafgaand aan je singlereis af kunt sluiten. Denk bijvoorbeeld ook aan een reisverzekering of een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering is vooral interessant wanneer je een reis via een touroperator boekt. Met deze annuleringsverzekering wordt een deel van de kosten voor de reis vergoed, als je plotseling niet meer deel kunt nemen aan de singlereis.

Ook bij het afsluiten van een reisverzekering of een annuleringsverzekering is het belangrijk om goed op de dekking van de verzekering te letten. Net als voor het vergelijken van autoverzekeringen zijn er ook voor het vergelijken van verschillende andere verzekeringen online vergelijkingstools te vinden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!