vakantiebudget singles

Op vakantie met een beperkt budget

Als single draag je alleen alle vaste lasten. Dat betekent soms misschien wat minder financiële ruimte om uit de band te springen of spontaan leuke dingen te doen. Wil je op vakantie, dan moet je hiervoor sparen, mits je daar de ruimte voor hebt. Is het budget te beperkt om geld opzij te zetten, dan moet je op andere manieren creatief zijn. Bijvoorbeeld door een goedkope lastminutevakantie te boeken, extra te werken of reizen en werken te combineren, door geld te lenen of spullen te verkopen.

Sparen voor een vakantie
Sparen is de veiligste optie om een vakantie te financieren. Je moet dan wel de financiële ruimte hebben om elke maand geld apart te zetten. Is die ruimte er niet, dan wordt sparen lastig. Maar ook wanneer je wel wat speling hebt, zul je geduld moeten hebben om een vakantie bij elkaar te sparen. Je kunt wel proberen om de maandlasten omlaag te brengen, bijvoorbeeld door onnodige uitgaven te schrappen, zoals tijdschrift- en krantenabonnementen. Ook kun je een goedkoper mobiel abonnement afsluiten om zo elke maand een paar tientjes te besparen. En denk aan de vaste lasten qua verzekeringen en energiecontracten; hierop valt door overstappen vaak ook flink te besparen. Net als door het letten op je energieverbruik. Deze besparing ontvang je niet in een keer, maar doe je op jaarbasis.

Zoek naar vroegboekkortingen of lastminutevakanties
Reisorganisaties stunten graag met vroegboekkortingen. Dat kan zomaar honderden euro’s schelen. Wel moet je de vakantie meestal direct afrekenen. En wanneer je ver van tevoren een vakantie boekt, kun je later meestal niet meer omboeken zonder (flink) bij te betalen. Heb je wat kunnen sparen en ben je flexibel qua vertrekdatum? Dan kan een last minute uitkomst bieden en kun je op een goedkope(re) manier toch op vakantie.

Ga couchsurfen of home sitten
Couchsurfen klinkt spannend en avonturiers zweren erbij. Het is dan ook een prima manier om de cultuur van een land te leren kennen en een hoop geld uit te sparen. Mensen die zich als couchsurflocatie hebben aangemeld mogen namelijk geen geld vragen. Wel is het gebruikelijk dat je iets terugdoet; kook een maaltijd bij het gastgezin, doe een klus in huis of neem een cadeautje mee. Vind je couchsurfen net iets te risicovol, dan kun je ook kiezen voor home sitten. Dat is een uitkomst wanneer je een goedkoop vakantieadres zoekt. Jij zorgt voor het huis en eventuele huisdieren van iemand anders die op vakantie gaat. Online zijn meerdere platforms te vinden waar een huiszoeker en aanbieder elkaar kunnen vinden.

Doe vrijwilligerswerk of combineer werken en reizen
Door vrijwilligerswerk te doen, kun je ook naar het buitenland. Wel is het doorgaans zo dat je zelf het vervoer moet betalen en je verblijf in het land zelf. En dat is niet altijd goedkoop. Mogelijk is werken onderweg dan een goedkopere optie. Je betaalt dan wel een ticket naar je bestemming en hebt een klein budget nodig om de eerste tijd rond te komen. Ook moet je rekening houden met de economische situatie in een land. Werk zoeken in een arm land heeft weinig zin. Ook zijn er landen waar je een werkvergunning nodig hebt om aan de slag te kunnen. In het ene land (Australië) wordt die makkelijker afgegeven dan in het andere land (de Verenigde Staten). Een alternatief is om te werken tegen kost en inwoning op bijvoorbeeld een boerderij of in een kibboets.

Geld lenen voor een vakantie
De optie geld lenen biedt je de mogelijkheid om met een ruimer budget op vakantie te gaan dan via bovenstaande opties. Wanneer je een lening afsluit, moet je wel rekening houden met de aflossing en rente. Bij een persoonlijke lening krijg je het krediet in een keer op je rekening gestort. Dit bedrag betaal je binnen een afgesproken periode helemaal terug door elke maand een vast bedrag af te lossen inclusief rente. Bij een doorlopend krediet kun je tot aan de afgesproken limiet geld opnemen. Alleen over het bedrag dat je opneemt, wordt rente gerekend. Elke maand betaal je een deel terug. Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!