zonvakanties boeken

Op vakantie met je kinderen en ex

Ex partners die met elkaar op vakantie gaan. Het lijkt zo gezellig voor de kinderen maar is dat het ook? Een jaar na hun scheiding brengen actrice Gwyneth Paltrow en haar ex man Chris Martin samen de vakantie door in het Mexicaanse Puerto Vallarta. Is dat verstandig? Zou jij nog met je ex op vakantie gaan voor een ’Parenting apart together’ ervaring?

Voor altijd familie

Kindjes Apple (10) en Moses (8) brengen tijd door met hun ouders op het strand en in de zee. Gwyneth zei in januari nog “altijd een familie te willen blijven”. Ook Orlando Bloom en Miranda Kerr doen er alles aan om nog samen de feestdagen door te brengen. Kinderpsycholoog Marijke Bisschop zegt in Het Laatste Nieuws. “De vraag die je jezelf wel steeds moet stellen is: ‘Is dit het beste voor mijn kind?’. Vooral met jonge kinderen moet je voorzichtig zijn. Velen hopen nog zo hard dat het alsnog goed komt tussen papa en mama.”

Valse hoop

“Die hoop mag niet vals zijn. Ze worstelen zo vaak met stil verdriet. Je riskeert dat nog groter te maken door met elkaar op vakantie te gaan. Zo’n emotionele rollercoaster is niet goed. Voor een kind moet het duidelijk zijn dat een feestje of vakantie met papa heel leuk kan zijn, maar dat hij of zij straks weer gewoon naar huis gaat.”

Schijn hoog houden

Socioloog Ignace Glorieux zegt in dezelfde krant dat wie zoiets doet om de schijn hoog te houden -kijk eens wat een fantastische ouders wij zijn- er beter niet aan kan beginnen. “Kinderen hebben meteen door wanneer er een toneelstukje wordt opgevoerd. Dat gevoel kan net de vakantie of het feestje helemaal vergallen. En dan heb je helemaal niet ’voor de kinderen’ gedaan.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!