jongeren zomervakantie

Op vakantie met meerdere gezinnen of met vriendengroep mag dat?

Binnenkort zijn er weer iets meer mogelijkheden voor vakantiegangers: per 1 juli mogen campings bijvoorbeeld hun toiletblokken weer volledig openen. Maar mensen die met hun voetbalteam, vriendengroep of grote familie een kampeerboerderij of andere groepsaccommodatie hebben geboekt, weten nog altijd niet of dat wel kan doorgaan.

Vakantiehuisjes

Terwijl vakantiehuisjes voor stellen en gezinnen in Nederland nu massaal geboekt worden, blijven groepsaccommodaties zoals hostels en kampeerboerderijen leeg. Normaal gesproken zitten die rond deze tijd van het jaar vol met gezinnen op familieweekend, sportclubs op teamuitje en scholieren die op kamp zijn.

Volgens belangenorganisatie voor watersport en recreatie HISWA-RECRON bleef 75 procent van de vakantievilla’s en kampeerboerderijen leeg tijdens het hemelvaartweekend. De belangenorganisatie verwacht een omzetverlies van gemiddeld 70 procent in juni en 60 procent in juli.

Vormen meerdere gezinnen een samenscholing of niet?

Er is geen specifieke noodverordening waarin staat dat mensen niet met meerdere huishoudens tegelijkertijd naar een kampeerboerderij of vakantievilla mogen. Maar ondernemers houden de boot af omdat er nog te veel onduidelijk is.

“Ze zijn bijvoorbeeld bang een boete te krijgen omdat vier gezinnen bij elkaar, ook als ze in aparte huisjes zitten, kan worden gezien als een samenscholing”, zegt Ton Grooters, die via zijn platform Vakantieadressen.nl ruim zeshonderd groepsaccommodaties in Nederland aanbiedt.

Eigenaren van groepsaccommodaties zien daarom met lede ogen aan hoe elders de boekingen van chalets en huisjes in Nederland de pan uit rijzen, terwijl zij zelf geen reserveringen mogen aannemen. “Ik heb in juli nog overnachtingen staan van mensen die dat al anderhalf jaar geleden hebben gereserveerd”, zegt Johan Dijkstra van vakantieboerderij De Koekoeksklok in Beilen. “Ik weet nu niet of ik die kan laten doorgaan of dat ik ze moet annuleren.”

Groepsreizen

Dit terwijl er wel behoefte is aan groepsreizen. Bijvoorbeeld onder jongeren die hun eindexamenreis in rook zagen opgaan. “We zouden over vier dagen naar Albufeira vertrekken met dertien of veertien meiden”, vertelt Isa Prinsen (17) uit Soest. “In plaats daarvan hebben we nu het idee om ergens in Friesland een huis te zoeken aan het water. Maar er is maar weinig plek en het is lastig om iets te vinden waar we met zijn veertienen in kunnen.”

Het hele artikel lees je hier op Nu.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!