canada eta aanvragen

Op vakantie naar Canada: vraag eenvoudig een eTA aan

Staat er een rondreis door het prachtige Canada op je lijstje? Of heb je al een vliegticket geboekt om naar dit land op vakantie te gaan? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de aanvraag van een eTA voor Canada. Deze verplichte reistoestemming maakt het mogelijk om zonder visum naar Canada te kunnen vliegen. Zonder het eTA (of visum) kom je het land namelijk niet binnen als je met het vliegtuig gaat. Maar hoe vraag je nu een eTA aan? En wanneer kies je voor een visum en wanneer voor een eTA? De meest praktische tips en weetjes op een rijtje.

Wanneer je een Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt en naar Canada wilt vliegen in 2018 of 2019, is het voorafgaand aan je vertrek nodig om een eTA aan te vragen. Je kiest voor een eTA als je niet langer dan zes maanden in het buitenland bent en voor vakanties, zakenreizen, studie, familiebezoek of een overstap in Canada bent. Een eTA is een electronic Travel Authorization en deze is goedkoper, sneller en gemakkelijker aan te vragen dan een visum. Voor een visum maak je een afspraak bij het Canadese consulaat en het eTA vraag je binnen enkele minuten online aan.

Eenvoudig een eTA aanvragen

De aanvraag van de elektronische reistoestemming duurt gemiddeld vijf minuten en kost €19,95 per persoon. Je vult online het formulier in voor het eTA en vervolgens wordt dat door de immigratiedienst beoordeeld op mogelijke veiligheidsrisico’s. Wanneer er geen bedreiging voor de veiligheid van het land is, krijg je als reiziger het eTA toegekend. De toekenning is gekoppeld aan je paspoort en ook je luchtvaartmaatschappij en de autoriteiten op de vliegvelden waar je vandaan vliegt en waarop je aan komt, krijgen de eTA door. Je hoeft ‘m dus niet meer zelf te printen. De betaling kan online met iDEAL, PayPal, creditcard of Bancontact.

Waarom een eTA?


De aanvraag van het eTA kan 24 uur per dag, 7 dagen per week en is dus heel eenvoudig en snel. Daarnaast kun je ook voor andere reizigers de aanvraag doen. Mocht je met spoed een eTA nodig hebben, dan kun je een spoedaanvraag indienen. Deze is gemiddeld met 18 minuten al binnen. Voor een gewone aanvraag is de doorlooptijd 72 uur. Het is van belang bij de aanvraag dat je al wel een ticket voor de terugvlucht hebt.

Het eTA is vijf jaar na toekenning geldig, tenzij het paspoort waaraan het eTA gekoppeld is al eerder verloopt. In die vijf jaar mag je dus zo vaak als je wilt Canada in en uit reizen, zolang het maar niet langer dan zes maanden achter elkaar is. Voor de gemiddelde vakantie naar Canada is een eTA voldoende. Pas als je langer dan zes maanden in het land wilt blijven, niet per vliegtuig, maar over land of zee Canada binnenkomt of in dienst wilt treden bij een Canadees bedrijf, is een visum aan de orde.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!