myanmar

Op vakantie naar de meest vrijgevige landen

Vind jij het bijzonder om in een land op vakantie te zijn met vrijgevige inwoners? Dan is het onderzoek van Gallup iets voor jou. Zij onderzochten welke landen het meest en het minst vrijgevig zijn. De inwoners van Myanmar zijn het meest vrijgevig, terwijl de Chinezen het minst vrijgevig zijn. 

Drie criteria

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup baseerde zich op drie criteria om te onderzoeken welke landen het vrijgevigst zijn. Ze vroegen aan respondenten of ze de voorbije maand geld schonken aan een goed doel, een onbekende hielpen of vrijwilligerswerk deden. Het land dat het best scoort is Myanmar. Volgens de onderzoekers is dat een gevolg van de boeddhistische traditie in het land, net zoals in Sri Lanka, de vijfde op de lijst. Boeddhisten in Myanmar geloven immers dat ze zullen reïncarneren. Hoe meer goed ze doen in dit leven, hoe beter ze het zullen hebben in hun volgende leven. Op de tweede, derde en vierde plek staan respectievelijk de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Hekkensluiter

Op de laatste plaats staat China. Volgens de onderzoekers betekent dat niet dat de Chinezen niet vrijgevig zijn. Door een lange reeks schandalen met liefdadigheidsinstellingen, geven ze echter nauwelijks nog geld aan zulke organisaties. Andere landen die het slecht doen zijn de Palestijnse gebieden, Jemen, Griekenland en de Democratische Republiek Congo. De landen die het minst genereus zijn, zijn over het algemeen landen die getroffen zijn door economische of politieke rampspoed, zo concluderen de onderzoekers. De resultaten zijn gebaseerd op gesprekken met zo’n 1.000 inwoners per land.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!