myanmar

Op vakantie naar de meest vrijgevige landen

Vind jij het bijzonder om in een land op vakantie te zijn met vrijgevige inwoners? Dan is het onderzoek van Gallup iets voor jou. Zij onderzochten welke landen het meest en het minst vrijgevig zijn. De inwoners van Myanmar zijn het meest vrijgevig, terwijl de Chinezen het minst vrijgevig zijn. 

Drie criteria

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup baseerde zich op drie criteria om te onderzoeken welke landen het vrijgevigst zijn. Ze vroegen aan respondenten of ze de voorbije maand geld schonken aan een goed doel, een onbekende hielpen of vrijwilligerswerk deden. Het land dat het best scoort is Myanmar. Volgens de onderzoekers is dat een gevolg van de boeddhistische traditie in het land, net zoals in Sri Lanka, de vijfde op de lijst. Boeddhisten in Myanmar geloven immers dat ze zullen reïncarneren. Hoe meer goed ze doen in dit leven, hoe beter ze het zullen hebben in hun volgende leven. Op de tweede, derde en vierde plek staan respectievelijk de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Hekkensluiter

Op de laatste plaats staat China. Volgens de onderzoekers betekent dat niet dat de Chinezen niet vrijgevig zijn. Door een lange reeks schandalen met liefdadigheidsinstellingen, geven ze echter nauwelijks nog geld aan zulke organisaties. Andere landen die het slecht doen zijn de Palestijnse gebieden, Jemen, Griekenland en de Democratische Republiek Congo. De landen die het minst genereus zijn, zijn over het algemeen landen die getroffen zijn door economische of politieke rampspoed, zo concluderen de onderzoekers. De resultaten zijn gebaseerd op gesprekken met zo’n 1.000 inwoners per land.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!