Op vakantie verlangt men meest naar familie

Maar liefst 34 procent van de 900 respondenten vooral naar hun familie verlangt áls heimwee tijdens een vakantie toeslaat. Dit blijkt uit recent onderzoek van Vakantiepanel.nl.

“Maak lol! Dan gaat de tijd sneller en zie je je dierbaren ook weer snel.” Het is één van de tips die vakantiegangers geven over de hang naar familie tijdens de vakantiedagen.

Huisdier

Maar het zijn niet alleen de mensen die we missen; een kwart van de respondenten geeft aan ook blij te zijn de hond, kat of ander huisdier weer te zien bij thuiskomst. Andere dingen die we missen als we op vakantie zijn, op volgorde van meest voorkomend:

2. Nederlands nieuws (radio, tv, krant)

3. Huis

4. Vrienden

5. Zelfgemaakt eten

6. ‘Gewoon’ Nederlands kunnen spreken

7. Sport (zelf doen en/of kijken)

8. Woonplaats

Daarnaast missen we vaak ons eigen bed, eigen toilet/badkamer, drop (of ander snoep), goede koffie en lekker brood. Wat we in ieder geval niet lijken te missen tijdens de vakantiedagen zijn ons werk en/of collega’s. Slechts één procent heeft hier bij thuiskomst weer behoefte aan.

Meerderheid gelukkig geen heimwee

Hoewel we blijkbaar diverse dingen van het thuisfront kunnen missen tijdens de vakantiedagen, geeft de meerderheid aan nooit heimwee te hebben.

59 procent van de vakantiegangers geniet met volle teugen van een welverdiende vakantie en zegt in deze periode niets van thuis te missen. 38 procent verlangt tijdens de vakantie soms naar huis en slechts 3 procent geeft aan vaak naar huis te verlangen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!