Op vakantie verlangt men meest naar familie

Maar liefst 34 procent van de 900 respondenten vooral naar hun familie verlangt áls heimwee tijdens een vakantie toeslaat. Dit blijkt uit recent onderzoek van Vakantiepanel.nl.

“Maak lol! Dan gaat de tijd sneller en zie je je dierbaren ook weer snel.” Het is één van de tips die vakantiegangers geven over de hang naar familie tijdens de vakantiedagen.

Huisdier

Maar het zijn niet alleen de mensen die we missen; een kwart van de respondenten geeft aan ook blij te zijn de hond, kat of ander huisdier weer te zien bij thuiskomst. Andere dingen die we missen als we op vakantie zijn, op volgorde van meest voorkomend:

2. Nederlands nieuws (radio, tv, krant)

3. Huis

4. Vrienden

5. Zelfgemaakt eten

6. ‘Gewoon’ Nederlands kunnen spreken

7. Sport (zelf doen en/of kijken)

8. Woonplaats

Daarnaast missen we vaak ons eigen bed, eigen toilet/badkamer, drop (of ander snoep), goede koffie en lekker brood. Wat we in ieder geval niet lijken te missen tijdens de vakantiedagen zijn ons werk en/of collega’s. Slechts één procent heeft hier bij thuiskomst weer behoefte aan.

Meerderheid gelukkig geen heimwee

Hoewel we blijkbaar diverse dingen van het thuisfront kunnen missen tijdens de vakantiedagen, geeft de meerderheid aan nooit heimwee te hebben.

59 procent van de vakantiegangers geniet met volle teugen van een welverdiende vakantie en zegt in deze periode niets van thuis te missen. 38 procent verlangt tijdens de vakantie soms naar huis en slechts 3 procent geeft aan vaak naar huis te verlangen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!