single solo reizen

Op zoek naar de liefde: boek eens een vakantie!

Heel wat singles zoeken actief of juist terloops nog naar dat ene maatje, die echte liefde waarmee ze hun leven kunnen delen. Maar wat nou als je niet zo van het online daten bent en ook geen echte kroegtijger? Dan kom je misschien niet zo gek veel nieuwe mensen tegen.  Denk daarom eens aan een fijne vakantie!

Ontmoetingsplaatsen voor singles

Heel veel singles ontmoeten elkaar tegenwoordig online. Datingsites en datingapps zijn niet meer weg te denken maar ook de wat meer ‘ouderwetse’ ontmoetingsplaatsen voor singles moet je beslist niet uitvlakken. Denk maar eens aan al die koppeltjes die elkaar hebben ontmoet op de werkvloer, een feestje van een vriendin van een vriendin of bij de sportclub. Een andere ontmoetingsplek die best hoog scoort is: op vakantie! En nu de zomerperiode er weer aan komt, misschien een goed moment om plannen te maken.

Als single een beetje leuk op vakantie

Wanneer je single bent is het niet altijd simpel om een leuke vakantie voor jezelf te versieren. Je vrienden hebben een partner waarmee ze op reis gaan, die goede collega of vriend(in) is hartstikke gezellig maar langer dan een paar dagen zie je jezelf er niet mee op vakantie gaan. Met je familie als vijfde wiel aan de wagen? Ook niet echt aanlokkelijk. Dus wat zijn je opties wanneer je single bent en eigenlijk wel toe bent aan een nieuwe relatie? Of je nu besluit om er dit jaar solo op uit te trekken, of met een groepsreis mee te gaan, we geven je een paar tips die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe liefde op vakantie.

Open

Waar je vakantie ook naar toe gaat, sta open voor nieuwe mensen en andere contacten. Zet je antenne op standje ‘aan’ en hou je ogen en oren goed open. Behalve dat is het natuurlijk handig wanneer je uitzoekt waar je die nieuwe mensen kunt ontmoeten. Gelukkig is er tegenwoordig een overvloed aan mooie singlereizen, groepsvakanties, en weekendjes weg voor singles van dichtbij tot ver weg.

Dus wil je op vakantie en weet je niet goed wat te kiezen, vraag jezelf dan deze drie dingen af:

  1. Wat vind ik leuk om te doen?

Kies bij het uitzoeken van je vakantie altijd iets wat je leuk vind om te doen. Of je nu met een singlereis gaat rondtrekken in Thailand, of gaat duiken op Aruba: als je er geen plezier in hebt, wordt het geen leuke vakantie. Bovendien, als die leuke man of vrouw er niet rondloopt, wil je ook een leuke vakantie hebben, toch?

  1. Vinden mannen of vrouwen die ik leuk vind dit ook leuk om te doen op vakantie?

Als je graag iemand wilt ontmoeten, leef je dan eens in in de soort partner waar jij op valt. Is er kans dat hij of zij ook voor zo’n vakantie kiest? Als jij een sportieve stoere man wilt en je kiest een shop- en strandvakantie op Ibiza, dan heb je minder kans dat hij daar rondloopt. Je hebt dan meer kans dat je hem treft op die fietsvakantie, skivakantie of natuurvakantie door Noorwegen . Gewoon een kwestie van logisch nadenken dus.

  1. Zijn er mensen in mijn leeftijdscategorie die deze vakantie boeken?

Als je op een groepsvakantie of singlereis gaat, kan je bij heel wat reisorganisaties tegenwoordig zien wie je reisgenoten zullen zijn. Super handig want zo zie je voordat je boekt niet alleen het aantal mannen versus vrouwen, maar ook de leeftijd van de overige deelnemers. Zo voorkom je dat je als dertiger tussen allemaal zestigers zit of andersom.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!