beste plek vliegtuig

Opgelet: deze bestemmingen bestaan twee keer in de wereld

Op weg naar de zon boekte de Nederlandse Milan Schipper nietsvermoedend een ticket naar Sydney, met de bedoeling in Australië te belanden. Helaas ligt in het ijskoude Canada ook een stad die Sydney heet. En hij is niet de enige die deze kleine misstap al beging: deze 6 steden bestaan op verschillende plekken in de wereld. Je dubbelcheckt dus beter even voor je een vliegticket boekt.

Naar aanleiding van de Nederlandse Milan Schipper die naar het ‘verkeerde’ Sydney zijn ticket boekte, stelde Cheaptickets.nl een lijstje samen met steden op waar mensen zich het vaakst in vergissen. Opdat je niet met een koffer vol bikini’s op een ijskoude naamgenoot van jouw bestemming belandt…

  1. San Jose

Wil je naar Costa Rica, de Verenigde Staten of Mexico? In alle drie de landen kan je op San Jose terecht komen, dus je checkt beter even uitgebreid waar de reis naartoe gaat. In Mexico heet het dan wel San Jose de Cabo, met die afkortingen bij het boeken van vluchten is een vergissing snel gemaakt.

  1. Barcelona

Een citytrip naar Barcelona? Als je langer dan twee à drie uurtjes onderweg bent, dan bestaat de kans dat je in Venezuela zal belanden. Ook een spannend land, maar niet meteen wat je in jouw achterhoofd had waarschijnlijk.

  1. Memphis

Walking in Memphis, maar vergewis jezelf er wel van dat je richting Amerika trekt, als je een bezoek wil brengen aan het legendarische Graceland van Elvis. In het andere geval zou je wel eens in de gelijknamige stad in Egypte kunnen belanden.

  1. Sydney

Zoals Milan aan den lijve mocht ondervinden: Sydney bestaat zowel in Australië als in Canada. Laten we massaal leren uit de fout van deze arme Nederlander, om niet in dezelfde val te trappen.

  1. La Paz

In Latijns-Amerika durven ze een naam wel eens dubbel te gebruiken. Controleer daarom goed op voorhand of een vlucht richting La Paz jou naar Bolivia dan wel naar Mexico zal brengen.

  1. Portland

Nog een klassieke vergissing: de Amerikaanse staat Oregon heeft als hoofdstad Portland. Zeker een bezoekje waard, maar ook in de staat Maine ligt een stad Portland.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!