etiquette hotel

Originele locaties om te overnachten

Misschien ben jij wel op zoek naar iets spannender dan de doorsnee hotelkamer op vakantie.  Of misschien wil je je geliefde voor Valentijn bijvoorbeeld verrassen met een speciaal verblijf. Speciaal voor jou 5 hotels die een bezoekje meer dan waard zijn. Wat dacht je van slapen in het kleinste hotel ter wereld of in een grot? 

Cuevas Barrio Las Santas Grotwoningen, Huéscar Andalusië – Spanje
In Andalusië in Spanje kan je overnachten in een grotwoning. De woningen, die uitgehouwen zijn uit de bergen, zijn typisch voor deze streek. Hier mag je zeker geen claustrofobie hebben want in de kamers zijn geen ramen. Het hotel wordt uitgebaat door Belgen en bestaat uit vier grotwoningen.

Hotel De Kromme Raake, Groningen – Nederland
Dit hotelletje in Groningen in Nederland is het kleinste ter wereld. Het heeft namelijk maar één ruime kamer maar is toch uitgerust met een receptie waar ze die ene sleutel goed bewaren. Het hotelletje dat ingericht is in Art deco-stijl, kreeg al twee vermeldingen in het Guinnes Book of Records. En prins Willem Alexander en prinses Maxima wilden er hun huwelijksnacht doorbrengen. Dan moet het wel erg bijzonder zijn.

Hotel Vliegtuigsuite, Teugen – Nederland
In dit hotel in Nederland kan je overnachten in een vliegtuig dat volledig omgebouwd is tot hotel. Met een jacuzzi, infraroodsauna, drie flatscreens en een minibar heb je al het comfort dat je nodig hebt. Het vorige interieur is er volledig uitgehaald, maar de cockpit hebben ze intact gehouden. Zo kan je nog steeds voelen hoe het is om in een echte cockpit te zitten. Het is niet voor niets dat deze hotelkamer de prijs van Mooiste Hotelkamer van Nederland 2012 heeft gewonnen.

Au Vieux Panier, Marseille – Frankrijk
Houdt je partner wel van een beetje chaos in huis, maar wil jij dat alles netjes ligt? Dan is deze hotelkamer in Marseille in Frankrijk misschien wel iets voor jullie. De ene kant is een simpele witte hotelkamer. Aan de andere kant van de kamer hebben graffitikunstenaars zich volledig uitgeleefd. Dit zorgt voor een sterk contrast tussen de twee helften van de kamer. Het gaat zo ver dat de ene helft van de spiegel vol graffiti staat en de andere helft gewoon- gelaten is.

Havenkraanhotel, Harlingen-Nederland
Nog in Nederland staat er een havenkraan die omgebouwd is tot hotel. Gelukkig moet je niet langs het smalle laddertje naar boven en zijn er twee liften gebouwd in de kraan die je met gemak naar boven brengen. Eens je boven geraakt bent kan je de kraan ook laten ronddraaien. Zo heb je op elk moment van de dag het beste uitzicht. Zou jij het durven?

Bron: Zita

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!