Oslo duurste stad ter wereld

Kiezen voor een bepaalde vakantiebestemming kan grote invloed hebben op het reisbudget. Wie niet veel te besteden heeft, kan maar beter wegblijven uit Oslo, Zürich en Genève: de drie duurste steden ter wereld.

De Zwitserse bank USB kwam tot deze conclusie in haar driejaarlijkse studie naar prijzen en verdiensten wereldwijd. Ze vergeleken de uitgaven voor een volle, naar westerse gebruiken gevulde boodschappenkar in 75 steden.

Amsterdam eindigde op de 29e plaats, ruim onder wereldsteden als Parijs (12e), New York (14e), Londen (15e) en Brussel (21e).

Duur versus goedkoop
De top tien dure steden bestaat verder uit Kopenhagen, Stockholm, Tokio, Sydney, Helsinki, Toronto en Singapore.

Reizigers zijn wat prijsverhoudingen betreft het beste af in Azië: Mumbai (India), Manila (Filippijnen) en Delhi (India) bungelen onderaan in de lijst. Andere goedkope steden zijn Nairobi (Kenia), Cairo (Egypte), Buenos Aires (Argentinië) en Kuala Lumpur (Maleisië).

Maar Tokio was toch de duurste stad?

Uit ander onderzoek blijkt inderdaad dat Tokio de duurste stad ter wereld is. De top 10 duurste steden in 2011 volgens de Economist Intelligence Unit is als volgt:

1. Tokio
2. Oslo
3. Osaka
4. Parijs
5. Zürich
6. Sydney
7. Melbourne
8. Frankfurt
9. Genève
10. Singapore

Waar de Zwitserse bank USB hun onderzoek baseerde op gevulde boodschappenwagentjes, kijkt de Economist Intelligence Unit naar de economie van steden. Verschillende methode, verschillende resultaten. Hoe dan ook: voor een budgetvakantie kun je deze steden maar beter overslaan!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
gevaarlijke landen
By Monique ·
26 oktober 2021

10 gevaarlijkste plekken ter wereld

We fantaseren graag over droombestemmingen waar we ooit in ons leven nog eens naar toe op vakantie willen. Maar hoe zit het met plaatsen op de wereld die je voor je eigen veiligheid maar beter kunt mijden?
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!