Oslo duurste stad ter wereld

Kiezen voor een bepaalde vakantiebestemming kan grote invloed hebben op het reisbudget. Wie niet veel te besteden heeft, kan maar beter wegblijven uit Oslo, Zürich en Genève: de drie duurste steden ter wereld.

De Zwitserse bank USB kwam tot deze conclusie in haar driejaarlijkse studie naar prijzen en verdiensten wereldwijd. Ze vergeleken de uitgaven voor een volle, naar westerse gebruiken gevulde boodschappenkar in 75 steden.

Amsterdam eindigde op de 29e plaats, ruim onder wereldsteden als Parijs (12e), New York (14e), Londen (15e) en Brussel (21e).

Duur versus goedkoop
De top tien dure steden bestaat verder uit Kopenhagen, Stockholm, Tokio, Sydney, Helsinki, Toronto en Singapore.

Reizigers zijn wat prijsverhoudingen betreft het beste af in Azië: Mumbai (India), Manila (Filippijnen) en Delhi (India) bungelen onderaan in de lijst. Andere goedkope steden zijn Nairobi (Kenia), Cairo (Egypte), Buenos Aires (Argentinië) en Kuala Lumpur (Maleisië).

Maar Tokio was toch de duurste stad?

Uit ander onderzoek blijkt inderdaad dat Tokio de duurste stad ter wereld is. De top 10 duurste steden in 2011 volgens de Economist Intelligence Unit is als volgt:

1. Tokio
2. Oslo
3. Osaka
4. Parijs
5. Zürich
6. Sydney
7. Melbourne
8. Frankfurt
9. Genève
10. Singapore

Waar de Zwitserse bank USB hun onderzoek baseerde op gevulde boodschappenwagentjes, kijkt de Economist Intelligence Unit naar de economie van steden. Verschillende methode, verschillende resultaten. Hoe dan ook: voor een budgetvakantie kun je deze steden maar beter overslaan!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!