vliegen tarieven wifi

Overwin je vliegangst

Na de lift is het vliegtuig het veiligste vervoermiddel. Toch ontwikkelt 1 op de 3 mensen vroeg of laat vliegangst. Gelukkig is die angst goed te behandelen. Dus vlieg deze zomer ontspannen.

Overwin je vliegangst

In de nieuwe online training ‘Overwin je vliegangst’ van Stichting VALK en Psychologie Magazine worden cursisten in 6 weken hun vliegangst de baas. Deze online vliegangsttraining is een laagdrempelige manier voor iedereen die deze zomer ontspannen wil vliegen. Cursisten volgen de training thuis, achter hun eigen computer.

De makers van de online training ‘Overwin je vliegangst’ hebben alvast drie tips voor jou om zonder stress te vliegen:

1. Stop met gedachtelezen

Kijk de stewardess bezorgd? Is ze gehaast? Wie vliegangst heeft, houdt het cabinepersoneel vaak nauwlettend in de gaten. Maar we kunnen niet gedachtenlezen. De stewardess kan ook zorgelijk kijken omdat ze bang is dat ze haar taxfree artikelen niet op tijd verkocht krijgt. Lees dus liever een boek of maak een praatje.

2. Ontspan je spieren

Wie bang is, spant zijn spieren aan. Zo maakt het lichaam zich klaar om te vluchten. Maar ook als je verstijfd in je vliegtuigstoel blijft zitten vertelt je lichaam je dat je in gevaar bent. Doe daarom wat ontspanningsoefeningen.

3. Maak je geen zorgen over turbulentie

Veel mensen zijn bang voor turbulentie; toch is er nog nooit een vliegtuig enkel en alleen door turbulentie neergestort. Bovendien is ieder vliegtuig erop gebouwd om turbulentie te weerstaan. Vergelijk een vliegtuig met een vis in het water: een vis krijgt te maken met allerlei stromingen, maar heeft daar geen last van. Zo is het voor een vliegtuig ook.

Bron: Psychologiemagazine

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!