louvre parijs toerisme

Parijs ontluikt langzaam voor toerisme

De belangrijkste toeristische attracties in Parijs, waaronder de Eiffeltoren en het Louvre, gaan vanmiddag om 14.00 uur weer open voor het publiek. Disneyland Parijs gaat morgen weer open. Om 12.00 uur vandaag wordt er wereldwijd een minuut stilte in acht genomen uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen.

Terreuraanslagen Parijs

Het dodental als gevolg van de terreuraanslagen staat vooralsnog op 129. Onder de slachtoffers waren ook drie Nederlanders; twee van hen liggen nog in een ziekenhuis in Parijs, de derde is inmiddels teruggekeerd naar Nederland. Volgens Parijse ziekenhuizen liggen nog 42 slachtoffers in kritieke toestand op de intensive care. In totaal zijn 415 slachtoffers van de aanslagen opgenomen in het ziekenhuis, van wie er 218 inmiddels weer zijn ontslagen, zo meldt deĀ Telegraaf.

Gebouwen gehuld in Franse kleuren

Wereldwijd wordt meegeleefd met de situatie in Parijs en worden steeds meer (rijks)gebouwen gehuld in de kleuren van de Franse vlag. Zondagavond werd in Amsterdam het Paleis op de Dam verlicht, evenals de Martinitoren in Groningen, de Amsterdamse ArenA, het filmmuseum Eye en de Dom in Utrecht. Ook de Erasmusbrug in Rotterdam werd gisteravond voorzien van de drie Franse kleuren.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!